Ανάλυση DNA αποδεικνύει την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού - Θα το αντέξουν οι προοδευτικοί;

φωτο από alfa.lt/straipsnis/10264465/ilgiausiai-statyti-objektai
Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Μια διεθνής ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, την ιατρική σχολή του Χάρβαρντ και το ινστιτούτο Max Planck για την επιστήμη και την ανθρώπινη ιστορία μαζί με αρχαιολόγους και άλλους συνεργάτες στην Ελλάδα και την Τουρκία ερέυνησαν τα οστά 19 αρχαίων ατόμων, αποδεδειγμένα Μινωιτών και Μυκηναίων με βάση τα αρχαιολογικά ευρήματα και ανθρώπων που ζούσαν στην νοτιανατολική Ανατολία.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι οι Μυκηναίοι και οι Μινωίτες γενετικά ήταν εξαιρετικά παρόμοιοι αλλα όχι ταυτόσημοι και πως οι σύγχρονοι Έλληνες κατάγονται από αυτούς τους πληθυσμούς.

Οι Μινωίτες και οι Μυκηναίοι κατάγονται κυρίως από πρώιμους νεολιθικούς αγρότες που μετανάστευσαν χιλιάδες χρόνια πριν την εποχή του χαλκού από την Ανατολία. Σε γενικές γραμμές η μελέτη δείχνει ότι υπήρξε γενειακή συνέχεια στο Αιγαίο από την εποχή των πρώτων αγροτών ως τους σύγχρονους Ελληνες αλλά όχι απομόνωση, πράγμα που ήταν ούτως ή άλλως αδιαμφισβήτητο.

Με τι θα ασχολόυνται οι προοδευτικοί απολογητές του Φαλμεράυερ άραγε τώρα;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail