Ούτε προς νερού τους δεν πάνε οι Ρώσοι πιλότοι - 800 επίθεσεις μόνο τις τελευταίες 5 ημέρες

Freepen.gr - Η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία στη Συρία μόνο το τελευταίο πενθήμερο πραγματοποίησε 316 εξόδους και 819 αεροπορικές επιθέσεις σε βάρος θέσεων του Ισλαμικού Κράτους, όπως  δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής του κύριου τμήματος επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας Σεργκέι Ρούνσκογυ.

"Για να εξαλειφθούν οι περικυκλωμένοι τρομοκράτες που προσπαθούν να υποχωρήσουν προς το Deir ez-Zor, η ένταση των επιθέσεωνν από ρωσικά αεροσκάφη αυξήθηκε σε 60-70 πτήσεις ημερησίως. Η Αεροπορική Δύναμη της Ρωσίας διεξάγει αεροπορική αναγνώριση και εξαλείφει τα θωρακισμένα οχήματα της IS, τα φορτηγά που είναι εξοπλισμένα με βαριά όπλα και συνοδεία φορτηγών που μεταφέρουν πυρομαχικά όλο το εικοσιτετράωρο. Τις τελευταίες πέντε ημέρες, τα ρωσικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν 316 εξόδους για να εκτελέσουν 819 επιθέσεις", δήλωσε ο Γενικός Συνταγματάρχης Rudskoy.

Σε όλο τον Αύγουστο, είπε ο Rudskoy, τα αεροσκάφη της Ρωσίας πραγματοποίησαν 990 απογειώσεις.

"Ένα σύνολο 2.518 αεροπορικών επιθέσεων στόχευσε κέντρα διοίκησης, θέσεις, αποθήκες και στρατόπεδα διέλευσης τρομοκρατών. Σαράντα τεθωρακισμένα οχήματα, 106 φορτηγά που μεταφέρουν βαριά μηχανοκίνητα όπλα και μέχρι 800 τρομοκράτες καταστράφηκαν", δήλωσε.

"Η επιχείρηση για την ανακατάληψη της κεντρικής Συρίας από τρομοκράτες πλησιάζει στο τέλος της", δήλωσε ο Rudskoy.

Επίσης ανακοίνωσε την πλήρη απελευθέρωση της επαρχίας του Χαλεπίου από τους τρομοκράτες.

"Συνολικά 50 οικισμοί και μια έκταση άνω των 2.700 τετραγωνικών χιλιομέτρων έχουν καθαριστεί από μαχητές", δήλωσε ο ρώσος στρατηγός μιλώντας για την απελευθέρωση του κυβερνείου του Χαλέπι.

Σύμφωνα με τον Rudskoi, τον περασμένο μήνα, τα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας, με τη στήριξη της Ρωσικής Αεροπορικής δύναμης, πέτυχαν σημαντική επιτυχία, προκαλώντας μεγάλη ζημιά σε μια μεγάλη ένοπλη μονάδα της ισλαμικής κρατικής τρομοκρατικής ομάδας στην κεντρική Συρία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail