Μόνο στην Αττική 60 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ακινητοποιημένα λόγω βλαβών

«Σε όλο τον νομό Αττικής το τετραήμερο του Δεκαπενταύγουστου επιχειρούσαν 45-48 ασθενοφόρα πρωί/απόγευμα και μόλις 25-27 την νύχτα. 60 οχήματα παραμένουν ακινητοποιημένα με βλάβες» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ σε νεώτερη ανακοίνωσή της. 

Η Ομοσπονδία επισημαίνει πως «δεν υπάρχει εφεδρικό ούτε για δείγμα εδώ και μήνες. Εάν χρειαζόταν να βγούνε στην κίνηση επιπλέον διασώστες για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, όπως έχει συμβεί κατά καιρούς, λόγω της κατάστασης δεν θα ήταν δυνατό καθώς δεν θα είχαν οχήματα να εργαστούν» και συνεχίζει μεταξύ άλλων: 

Ευτυχώς το ΕΚΑΒ δεν χρειάστηκε να επέμβει σε πολλά περιστατικά!

Απαραίτητη προϋπόθεση για την άμεση δυνατή πρόσβαση στα σημεία συμβάντος από το ΕΚΑΒ είναι η επάρκεια σε διασώστες και σε ασθενοφόρα οχήματα. Σε έκτακτες καταστάσεις, το προσωπικό προσέρχεται μαζικά προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Τι γίνεται όμως όταν δεν υπάρχει η υποδομή; Όταν δεν υπάρχουν τα οχήματα για να τεθούν στην διάθεση του αρμόδιου συντονιστικού;

Ευτυχώς αυτή την φορά το ΕΚΑΒ δεν χρειάστηκε να επέμβει. Τα λίγα περιστατικά εξυπηρετήθηκαν άμεσα από την υπάρχουσα δύναμη.

Τίθεται όμως σε αμφισβήτηση η επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΕΚΑΒ λόγω έλλειψης ασθενοφόρων οχημάτων.

ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας (Στη Ζάκυνθο και την Ηλεία είχαμε μεγάλες πυρκαγιές)

Η εικόνα και εδώ τραγική. Ο μισός και παραπάνω στόλος είναι ακινητοποιημένος. Σε σύνολο 55 ασθενοφόρων οχημάτων επιχειρούν μόνο τα 25. Τα διαθέσιμα οχήματα καλύπτουν συνολικά πέντε νομούς (Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας).

ΕΚΑΒ Τρικάλων

Τι να πει κανείς! Έχουμε τονίσει την διαχειριστική ανεπάρκεια της διοίκησης του ΕΚΑΒ αλλά αυτό που συνέβη την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου ξεπερνάει κάθε φαντασία. Επί τρείς συνεχόμενες ημέρες τέθηκαν εκτός λειτουργίας τα 8 από τα 9 ασθενοφόρα σε όλο τον νομό Τρικάλων. Τραγική εικόνα. Οι διασώστες αδυνατούσαν να ασκήσουν τα καθήκοντα τους. Εργάζονταν εναλλάξ με το μοναδικό όχημα σε κίνηση. Κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές. Από τύχη δεν είχαμε θύματα. Την τέταρτη ημέρα, η Δ/νση του ΕΚΑΒ Λάρισας έστειλε 1 όχημα για βοήθεια!

ΕΚΑΒ Μαγνησίας

Το τετραήμερο (12 έως 15/8) σε σύνολο 10 ασθενοφόρων οχημάτων επιχειρούσαν στην αρχή 4 και μετά 3. Τα υπόλοιπα είναι ακινητοποιημένα με βλάβες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail