Η Βόρειος Κορέα θα εκτοξεύσει 4 βαλλιστικούς πυραύλους γύρω από το Guam – Εάν ξεσπάσει πόλεμος θα είναι πυρηνικός

Αναδημοσίευση από: bankingnews.gr

Οι τρεις ημερομηνίες κατά τις οποίες ο κίνδυνος της Βορείου Κορέας θα μπορούσε να εκδηλωθεί

Η Βόρεια Κορέα σχεδιάζει την εκτόξευση 4 βαλλιστικών πυραύλων γύρω από το Guam έως τα μέσα Αυγούστου του 2017 σύμφωνα με το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA)

Μάλιστα ο Kim Jong-un ο δικτάτορας της Βορείου Κορέας είναι ενημερωμένος για το σχέδιο επίθεσης στο Guam.

Ενώ οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές στις 14 Αυγούστου κινήθηκαν υψηλότερα καθώς κυρίαρχε η άποψη ότι τελείωσε η γεωπολιτική κρίση, η Βόρεια Κορέα ανέβασε τη ρητορική της.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είναι «ενημερωμένος για το σχέδιο επίθεσης στο Guam» Προσθέτοντας ότι «εάν ξεσπάσει δεύτερος πόλεμος στην Κορέα, θα ήταν αναπόφευκτα πυρηνικός πόλεμος».

Το Bloomberg αναφέρει ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong-un «εξέτασε το σχέδιο για μεγάλο χρονικό διάστημα» κατά τη διάρκεια της επιθεώρησής του προς τη διοίκηση της Στρατηγικής Δύναμης, σύμφωνα με το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA).

Η Βόρεια Κορέα δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα ολοκληρώσει μέχρι τα μέσα Αυγούστου το λεπτομερές σχέδιό της να εκτοξεύσει 4 βαλλιστικούς πυραύλους μεσαίας κλίμακας γύρω από το Guam και να το αναφέρει στον ηγέτη της για έγκριση.

Το KCNA επέλεξε ένα ιδιαίτερο τίτλο «οιι ΗΠΑ θέλουν να σκοτώσουν τον εαυτό τους»

Το Βορεοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA ανακοίνωσε το εξής

«Το Τμήμα Άμυνας των ΗΠΑ στις 11 Αυγούστου ανακοίνωσε ότι η κοινή στρατιωτική άσκηση Ulchi Freedom Guardian των ΗΠΑ-Νότιας Κορέας θα ξεκινήσει στις 21 Αυγούστου όπως έχει προγραμματιστεί.

Δήλωσε ότι θα στείλει εκ των προτέρων πυρηνικές ομάδες, πυρηνικό στρατηγικό υποβρύχιο και άλλο πολεμικό υλικό στην κορεατική χερσόνησο και θα αποστείλει 12 F-16 και τεράστιες ένοπλες δυνάμεις στις βάσεις των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα.

Πριν από λίγο καιρό, ο αρχηγός των δυνάμεων των ΗΠΑ και ο επικεφαλής της Νοτίου Κορέας είχαν τηλεφωνικές συνομιλίες για το κοινό στρατιωτικό σχέδιο.

Είναι σαφές ποια είναι η αρχή του πυρηνικού πολέμου στην χειρότερη κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο.

Όποια και αν είναι η ρητορική για «ετήσιες, κανονικές και αμυντικές ασκήσεις», δεν μπορούν να καλύψουν τον κίνδυνο να ξεσπάσει πόλεμος.

Εάν τυχόν τυχαία προκληθεί πόλεμος, αν και ανεπιθύμητος, η Βόρειος Κορέα δεν θα απέφευγε ποτέ έναν πόλεμο.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι όταν και εάν ξεσπάσει ένας δεύτερος πόλεμος της Κορέας, θα ήταν ένας πυρηνικός πόλεμος.

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε μορφή τελικών μέσων.

Οι ΗΠΑ πρέπει να σκεφτούν δύο φορές τις συνέπειες.

Η Στρατηγική Δύναμη του Κορεατικού Λαϊκού Στρατού ανακοίνωσε ότι τελικά θα ολοκληρώσει το σχέδιο για την πυρκαγιά στο Guam μέχρι τα μέσα Αυγούστου και θα το αναφέρει στον αρχηγό της Πυρηνικής Δύναμης της Κορέας και θα περιμένει την εντολή του.

Η πυρηνική δύναμη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας είναι ισχυρή και κανείς δεν μπορεί να μαντέψει τις ικανότητες του βαλλιστικού πυραύλου Hwasong-12.

Θα τις μάθουν όταν εκτοξευθεί.

Μέσα σε τρεις ημέρες μετά τη δημοσίευση της δήλωσης της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, 3,5 εκατομμύρια νέοι και φοιτητές και εργαζόμενοι προσφέρθηκαν εθελοντικά να συμμετάσχουν ή να επανενταχθούν στον Κορεατικό Λαϊκό Στρατό. Το γεγονός αυτό δείχνει σαφώς τη βούληση του Κορεατικού λαού να ολοκληρώσει τελικά την μάχη με τις ΗΠΑ

Αν οι ΗΠΑ φανούν απερίσκεπτες παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, θα προκαλέσει την αυτοκαταστροφή τους.

Παρακολουθούμε κάθε κίνηση των ΗΠΑ»

Και τελικά, εδώ είναι οι τρεις ημερομηνίες κατά τις οποίες ο κίνδυνος της Βορείου Κορέας θα μπορούσε να εκδηλωθεί:

-Στις 15 Αυγούστου είναι η Ημέρα Εθνικής Απελευθέρωσης των Κορεάτων (Βορρά και Νότου).

Στη Νότια Κορέα, οι αγορές κλείνουν.

-21-31 Αυγούστου, όταν η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ διεξάγουν κοινή ετήσια στρατιωτική άσκηση.

Όπως αναφέρθηκε, οι δορυφορικές φωτογραφίες υποδηλώνουν ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να ετοιμάζει ένα δοκιμαστικό βαλλιστικό πύραυλο για υποβρύχιο, όπως έκανε δύο ημέρες μετά την έναρξη της κοινής άσκησης του περασμένου έτους.

-9 Σεπτεμβρίου, την επέτειο της ίδρυσης της Βόρειας Κορέας: Πέρυσι, η Βόρεια Κορέα διενήργησε την πέμπτη δοκιμή πυρηνικών βομβών την ημέρα αυτή.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...