Ο Τσακ Νόρις, το φοιτητικό ίντερνετ, οι πισίνες των μαθητών και οι 260.000 φανταστικές νέες θέσεις εργασίας

Του Μιχάλη Χαιρετάκη

Η είδηση της ημέρας δεν είναι ο Τσακ Νόρις που όπως μάθαμε σήμερα νίκησε το θάνατο 2 φορές μέσα σε μια ώρα, πριν απο μια εβδομάδα, γλυτώνοντας απο 2 καρδιακές προσβολές, αλλά η δική μας σημερινή φαιδρή είδηση.

Με τυμπανοκρουσίες χθές ανακοινωθηκε οτι η κυβέρνηση θα έδινε δωρεάν ίντερνετ στους πρωτοετείς φοιτητές και όλοι περίμεναν να ανακοινωθεί σήμερα το γεγονός, απο κοινή συνέντευξη 2 υπουργών του κου Γαβρόγλου (αυτού που θέλει να καταργήσει τις εισαγωγικές εξετάσεις αλλά όπως είχε παραδεχθεί δεν γνώριζε τι θα τις αντικαταστήσει (!!!)) και του κου Παππά (αυτού που θέλει να δημιουργήσει διαστημική υπηρεσία για τους δορυφόρους της Hellas-sat που έχει πουληθεί απο τον ΟΤΕ και πλέον είναι θυγατρική της Arabsat, ιδιοκτησίας Αράβων δηλαδή).

Μάθαμε λοιπόν και χρειάστηκε να γίνει όλο αυτό το πανηγυράκι σήμερα, για να ενημερωθούμε, οτι απο τα περισσευούμενα της ΕΕΤΤ, θα μοιράσει στους πρωτοετείς μέχρι και 5 ευρώ το μήνα!!!
Φωτογραφία του Μιχάλης Χαιρετάκης.
Ναι σωστά διαβάσατε αυτό είναι το ποσό ανα φοιτητή ή φοιτήτρια και ανα μήνα , για 12 μήνες ώστε να τους δώσει συνολικά το αστρονομικό ποσό των 60 ευρώ το χρόνο ως συμβολή για τις σπουδές τους.

Συγκριτικά, ο πρωθυπουργικός φωτογράφος για ένα μόνο του ταξίδι στη Ν. Υόρκη είχε επιβαρύνει τις τσέπες μας παραπάνω από τα χρήματα που θα διατεθούν για το ίντερνετ ένος χρόνου 116 φοιτητών.

Το φιλοδώρημα των 5 ευρώ (2 καφέδες δηλαδή) το μήνα δηλαδή , χρειάστηκε να γίνει κοινή συνέντευξη τύπου για να ανακοινωθεί,απο 2 υπουργούς, με περισσή περηφάνεια για το κατόρθωμά τους, σε αντίθεση με τις περικοπές στις συντάξεις των παππούδων και τους μισθούς των γονιών των παιδιών που πάντα γίνονται στα μουλωχτά.

Και να ήταν μόνο αυτό; Φέτος η ΕΕΤΤ θα μαζέψει πάνω απο 200 εκ ευρώ λόγω των αδειών της κινητής σύμφωνα με την Καθημερινή, τα οποία θα πάνε όλα στο ΤΑΙΠΕΔ ως έσοδα.
Φωτογραφία του Μιχάλης Χαιρετάκης.
200 εκ στο ΤΑΙΠΕΔ και στους δανειστές, 3 εκατομμύρια στους φοιτητές.

Είπατε κάτι για ξεφτίλα;

ΥΓ. Την ίδια στιγμή που γίνονται όλα αυτά τα πολύ όμορφα στον τόπο, και μιλάει με περηφάνεια ο υπουργός για το περίφημο πια ταληράκι του φοιτητικού ίντερνετ σε συνέντευξη τύπου, ένας απο τους 2 υφυπουργούς του Παιδείας, ο αρμόδιος μόνο να απαντήσει για θέματα των σχολείων του εξωτερικού (κατά δήλωσή του) και για τα επιτεύγματά του για δικαιώματα χρήσης σε πισίνες και γυμναστήρια, μιλάει για το οτι έχουν ήδη δημιουργηθεί 260.000 νέες θέσεις εργασίας επι ΣΥΡΙΖΑ (sic) (η κα Ρ. Αντωνοπούλου μιλούσε για 213.000, η Αυγή για 230.000 που θα δημιουργηθουν μέχρι το 2019 !!! ), οτι είμαστε προσωρινά !!! αποικία χρέους και οτι τα νέα παιδιά κάνουν καλά που φεύγουν στο εξωτερικό , προσωρινά πάλι, ενώ έχουν δαπανηθεί για την εκπαίδευση του καθενός μαθητή 1.000.000 ευρώ !!! (για το τελευταίο προφανώς αναφερόταν στην Ελβετία).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail