Σε απλή λαϊκή γλώσσα, η χώρα το 2009 υπέστη έμφραγμα και εγκεφαλικό μαζί

Λουκάς Γεωργιάδης
Η ΚΑΤ΄ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΙΝ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΣ ΚΡΑΤΙΣΤΩΝ...

Μιλώντας καθαρά ως οικονομολόγος και σε απλή λαϊκή γλώσσα, η χώρα το 2009 υπέστη... έμφραγμα και... εγκεφαλικό μαζί! Το "έμφραγμα" συνίστατο στο έλλειμμα των 36 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2009 (ήτοι 15% του ΑΕΠ) και το "εγκεφαλικό" στο έλλειμμα των 36 δισ. ευρώ στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών (επίσης 15% του ΑΕΠ). 

Αρκεί και μόνο να αναφερθεί ότι το 2009, οι δαπάνες του προϋπολογισμού για μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, κοινωνικές παροχές και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανήλθαν στα 70 δισ. ευρώ. ενώ τα συνολικά έξοδα του Κράτους στα 108 δισ. ευρώ λόγω των επιπλέον δαπανών για τοκοχρεολύσια και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 

Τα έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού από τους φόρους (υπουργείο Οικονομικών), τις εισφορές (ασφαλιστικά ταμεία), τις ΔΕΚΟ, τους ΟΤΑ και τις απολήψεις από την Ε.Ε. διαμορφώθηκαν στα 72 δισ. ευρώ. Έτσι, βρεθήκαμε μέσα σε μία χρονιά με έλλειμμα 36 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 24 δισ. ευρώ ήταν πρωτογενές, δηλαδή νέο χρέος. Βρεθήκαμε λοιπόν στην εντατική και με μηχανική υποστήριξη. Και βέβαια παραμένουμε... 

Κάποιοι τυχοδιώκτες προσπάθησαν να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι μπορούν να βγάλουν τα... σωληνάκια της μηχανικής υποστήριξης και να επαναφέρουν τον ασθενή στην ίδια κατάσταση προ του εμφράγματος και εγκεφαλικού.

Όλοι αυτοί οι τύποι, ανεξαρτήτως κόμματος αποτελούν τους κρατιστές που ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να εξαπατούν τους πολίτες. Είναι σαν να έχεις έναν γιατρό που μετά το έμφραγμα και το εγκεφαλικό προσπαθεί να πείσει τους συγγενείς ότι θα μπορεί να τρώει φουλ λιπαρά, να καπνίζει ένα πακέτο τσιγάρα και να πίνει 4-5 ποτηράκια ουίσκι. Αυτός είναι ο κρατισμός σήμερα.

Οι πάσης φύσεως τυχοδιώκτες και θρασύτατοι πολιτικοί απατεώνες προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι με... μαγικά μαντζούνια και χωρίς ειδική θεραπευτική αγωγή με πολλές στερήσεις θα μπορέσει ο οργανισμός να είναι όπως πριν. Όμως, η πραγματικότητα εκδικείται το ψέμα και η απάτη αποκαλύπτεται κάποια στιγμή...
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...