ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ στον Περσικό Κόλπο - Επεισόδιο με ιρανικές φρεγάτες και το αεροπλανοφόρο USS Nimitz

φωτο από iransview.com
Freepen.gr - "Στις 4 μ.μ. τοπική ώρα (1130 GMT) την Παρασκευή, το αεροπλανοφόρο USS Nimitz και το συνοδευτικό πολεμικό πλοίο του, παρακολουθούμενοι από τις πυραυλικές φρεγάτες του Ιρανικού Ναυτικού, έστειλαν ένα ελικόπτερο κοντά στην πλατφόρμα πετρελαίου και αερίου στο Resalat και πλησίασαν τα πλοία του IRGC" δήλωσε το Ιρανικό Ναυτικό σε ανακοίνωσή του το Σάββατο.

"Οι ΗΠΑ προχώρησαν σε μια προκλητική και αντιεπαγγελματική κίνηση προειδοποιώντας τα ιρανικά πλοία με πυροβολισμούς", αλλά οι ιρανικές δυνάμεις συνέχισαν με την αποστολή τους "αγνοώντας την ασυνήθιστη συμπεριφορά των αμερικανικών πλοίων" που αργότερα έφυγαν από την περιοχή.

Το περιστατικό αυτό ήρθε λίγες μέρες μετά από ένα παρόμοιο συμβάν στο βόρειο Περσικό Κόλπο, όπου ένα πλοίο του ναυτικού του Η.Π.Α. έπλευσε κόντρα σε ένα σκάφος ιρανικό σκάφος περιπολίας, το οποίο έπλεε στα διεθνή ύδατα και πυροβόλησε δύο βολές στον αέρα.

Το Ιρανικό Ναυτικό σε δήλωσή του μετά το περιστατικό της Τρίτης ανακοίνωσε πως είχε εξουδετερώσει την κίνηση του Ναυτικού των ΗΠΑ, η οποία έγινε «με σκοπό την πρόκληση και τον εκφοβισμό».

Και μια εύλογη απορία:


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail