Το νέο θηρίο των ΗΠΑ, USS Gerald R Ford μπορεί να πλέει 20 χρόνια χωρίς να ανεφοδιαστεί!

Freepen.gr - Το νέο καμάρι των ΗΠΑ, το αεροπλανοφόρο USS Gerald R Ford καθελκύστηκε στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια.

Το νέο πλοίο που πήρε το όνομά του από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Gerald R Ford ο οποίος είχε αναλάβει καθήκοντα το 1974 όταν παραιτήθηκε ο Richard Nixon και έχασε στο νήμα την εκλογική μάχη του 1976 από το Jimmy Carter.

Το USS Gerald R Ford έχει εκτόπισμα 100.000 τόνων και η κατασκευή του στοίχισε σχεδόν 10 δις ευρώ ενώ έχει τη δυνατότητα να πλέει επί 20 χρόνια χωρίς να χρειαστεί ανεφοδιασμό σε καύσιμα.

«Από σήμερα θέτω το αμερικανικό σκάφος Gerald R Ford σε αποστολή. Ο Θεός να ευλογεί αυτό το πολεμικό πλοίο και όσους θα πλέουν πάνω του» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.

Στην καθέλκυση ήταν παρούσα και η κόρη του Gerald R Ford, Susan Ford Bales που δήλωσε πως κανείς δε θα ήταν πιο περήφανος βλέποντας το νέο σκάφος από τον πατέρα της.

Η ναυπήγηση του πλοίου ξεκίνησε το 2009. Ωστόσο παραδίδεται σχεδόν δύο χρόνια μετά τον αρχικό προγραμματισμό (Σεπτέμβριος 2015) καθώς εξοπλίστηκε με ότι πιο σύγχρονο τεχνολογικά εξοπλισμό υπάρχει.







Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail