Βυθίζεται το τρυπάνι της TOTAL - Στην Κύπρο και τις φρεγάτες η Γαλλίδα υπουργός Αμυνας

Freepen.gr - Ξεκίνησαν οι εργασίες της πλωτής πλατφόρμας West Capella στο Οικόπεδο 11 για λογαριασμό της κοινοπραξίας TOTAL-ENI στην κυπριακή ΑΟΖ.

Το γεωτρύπανο ξεκίνησε τη βύθισή του και εκτιμάται πως έως το βράδυ της Τρίτης θα έχει φτάσει στον πυθμένα σε βάθος 1.698 μέτρων. Το τρυπάνι θα φτάσει δίχως προβλήματα περίπου στα 2.200 μέτρα και από το σημείο αυτό και μετά θα ληφθούν ιδιαίτερα μέτρα προστασίας για τους εργαζομένους καθώς ως το βάθος αυτό δεν υπάρχουν ενδείξεις για την ύπαρξη αερίων.

Οι γεωλογικές εκτιμήσεις για κοίτασμα φυσικού αερίου και συμπυκνωμάτων φυσικού αερίου αγγίζουν το 21%, ποσοστό που θεωρείται πολύ αισιόδοξο.

Παράλληλα σήμερα θα βρεθεί στη Λευκωσία η Γαλλίδα υπουργός Αμυνας, Φλοράνς Παρλί για να συναντηθεί με τον Κύπριο ομόλογό της, Χριστόφορο Φωκαΐδη.

Η Παρλί θα επισκεφθεί τις γαλλικές φρεγάτες που βρίσκονται το τελευταίο διάστημα στην Κύπρο.

Πρόκειται σαφέστατα μια μήνυμα στήριξης από το Παρίσι στη Λευκωσία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail