Η Ρωσία παρέλαβε το νέο, πανίσχυρο και άτρωτο T-72B3

Freepen.gr - Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έλαβε και έθεσε σε υπηρεσία μια νέα παρτίδα των βελτιωμένων τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης T-72B3.

Αυτό αναφέρθηκε από τον ρωσικό κατασκευαστή δεξαμενών UralVagonZavod (UVZ).

Ο εκσυγχρονισμός του T-72B στο T-72B3, όπως σημειώνει το defence-blog.com ξεκίνησε το 2010 και η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει επίσης τη βελτίωση της δύναμης πυρός του άρματος. Επίσης αντικαταστάθηκαν οι ξεπερασμένοι κινητήρες.

Η νέα έκδοση του T-72B3 είναι εφοδιασμένη με πλάκες θωράκισης σε κάθε πλευρά στο μπροστινό μέρος του κύτους και τη θωράκιση του κλωβού στο πίσω μέρος, ώστε να αυξηθεί η προστασία του χώρου του κινητήρα από απειλές με RPG (Rocket-Propelled Grenade). Για τον σκοπό αυτό οι σχεδιαστές έλαβαν υπόψη την πολεμική εμπειρία στην Ουκρανία, τη Γεωργία και τη Συρία.

Σύμφωνα με το armyrecognition.com, η θωράκιση του πυργίσκου αναβαθμίζεται επίσης με μια νέα πανοπλία που περιλαμβάνει νέα γενιά ERA (Explosive Reactive Armor) τοποθετημένη σε κάθε πλευρά του πυργίσκου, ενώ το πίσω μέρος του πυργίσκου είναι εφοδιασμένο με πανοπλία παρόμοια με το σύστημα που χρησιμοποιείται για την προστασία του πίσω μέρους του κύτους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail