Δήλωση-Βόμβα Ερντογάν: Υπογράψαμε για τους S-400 με τη Ρωσία - Αφού οι ΗΠΑ δε μας δίνουν "αυτό" που θέλουμε

Στρατής Μαζίδης

Ο Τούρκος πρόεδρος, Regep Tayip Erdogan δήλωσε μιλώντας στην ολομέλεια του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) ότι «έχουμε ήδη υπογράψει τη συμφωνία με τη Ρωσία για την αγορά των  S-400. Αν δεν μπορούμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε από τις ΗΠΑ, πρέπει να αναζητούμε και άλλους δρόμους».

Ο Erdoğan αναφέρθηκε επίσης στο παράδειγμα της Ελλάδας και των S-300 όπου δεν είχε τεθεί κανένα θέμα.

Ξεχνά βέβαια ο Τούρκος Πρόεδρος πως οι S-300 ήρθαν κι αποθηκεύθηκαν στην Κρήτη με την πρώτη βολή να γίνεται μόλις πριν λίγα χρόνια. Δεν εγκαταστάθηκαν, όπως θα περίμενε κανείς, στα ακριτικά ελληνικά νησιά.

Αυτό που έχει σημασία να υπογραμμίσουμε είναι η αποστροφή του Ερντογάν στο "αν δεν μπορούμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε από τις ΗΠΑ, πρέπει να αναζητούμε και άλλους δρόμους".

Άραγε αναφέρεται σε αμυντικά οπλικά συστήματα ή μήπως τις ευρύτερες γεωπολιτικές αναταράξεις της περιοχής, όπου εκεί πράγματι η Τουρκία δεν παίρνει απολύτως τίποτε;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail