Οι S-400 και η ΕΛΛΑΔΑ Ιφιγένεια εν Αυλίδι για την ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.

Βιώνουμε μαζί με την κατάρρευση των αξιών όπου γης και τον παράλληλο θρίαμβο του παρασκηνίου.

Η Ελλάδα είναι πλέον πρωταγωνίστρια σε αρχαία τραγωδία πριν την εκστρατεία του Γ΄ Παγκόσμιου ΤΡΩΙΚΟΥ Πολέμου που πρόκειται να διεξαχθεί κυρίως στα ΣΤΕΝΑ του ΒΟΣΠΟΡΟΥ και στην ενεργειακή λεκάνη της Αν. Μεσογείου.

« Η Ιφιγένεια εν Αυλίδι είναι η τραγωδία που έγραψε ο Ευριπίδης με άγνωστο το έτος που διδάχτηκε (παίχτηκε). Το έργο εκτυλίσσεται με βάση το σχετικό μύθο της Ιλιάδας. Η επώνυμη ηρωίδα που βρίσκεται στις Μυκήνες προσκαλείται από τον πατέρα της Βασιλιά Αγαμέμνονα στο στρατόπεδο των Ελλήνων στην Αυλίδα λίγο πριν τον απόπλου για την (αποβατική) εκστρατεία της Τροίας.» https://el.wikipedia.org/

Οι υπογραφές έπεσαν μόλις χτες και τα όπλα ήδη πιθανώς πακεταρίζονται για να «κλειδώσουν» ενεργειακά πεδία του Ελλαδικού Χώρου εν δυνάμει να υποδεχτούν εξέδρες εξόρυξης πετρελαίου ή φυσικού αερίου από δυτικές πολυεθνικές εταιρείες που εξειδικεύονται στο αντικείμενο.

Και ο Πούτιν και ο Ερντογάν επιθυμούν μονομερώς την πρωτοβουλία κινήσεων στο ενεργειακό μονοπώλιο του νέου ΕΛ- ΝΤΟΡΑΝΤΟ που ακούει στο όνομα Μεσόγειος.

«Τη σχετική συμφωνία για την αγορά των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400 υπέγραψαν Άγκυρα και Μόσχα, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο τουρκικό κοινοβούλιο.

«Έγιναν βήματα με τη Ρωσία στο ζήτημα αυτό. Έχουν μπει οι υπογραφές και ελπίζω ότι θα δούμε τους πυραύλους S-400 στη χώρα μας, τους οποίους θα ζητήσουμε να κατασκευάζουμε από κοινού», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στο σώμα της τουρκικής βουλής» http://www.economy365.gr/19:36 | 25.7.2017.

Η επικαιρότητα λέει αυτά αλλά το παρασκήνιο θα βγάλει άλλα.

« Ήδη στις αρχές Ιουλίου, ο Fikri Işık, ο οποίος ήταν υπουργός Άμυνας μέχρι τον μεσολαβήσαντα ανασχηματισμό, δήλωνε ότι η τεχνική προεργασία έχει ολοκληρωθεί και ότι οι δύο από τις τέσσερις συστοιχίες των S-400 που θα εγκατασταθούν στην Τουρκία θα κατασκευαστούν επιτοπίως, για να υπάρξει μεταφορά τεχνογνωσίας. Κατά τον ίδιο, η έμφαση δίνεται στην εγχώρια παραγωγή και η προμήθεια των S-400 αποτελεί ενδιάμεση λύση, μέχρι την ανάπτυξη τουρκικού πυραυλικού συστήματος σε συνεργασία με την Γαλλία και την Ιταλία.

Σε κάθε περίπτωση, ασάφεια περιβάλλει το χρηματοδοτικό πακέτο της συμφωνίας, ύψους 2.5 δισ. δολαρίων, που έχουν υπογράψει η Ρωσία και η Τουρκία. Ο Vladimir Kozhin, προεδρικός σύμβουλος επί θεμάτων στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας, έχει δηλώσει πως το Κρεμλίνο έχει εγκρίνει την πώληση προς την Τουρκία, όχι όμως και την χορήγηση δανείου που θα στηρίξει την αγοραπωλησία.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Joseph Dunford την Κυριακή, στο φόρουμ ασφαλείας του Άσπεν στο Κολοράντο.

"Θα ήταν ανησυχητικό αν το κάνουν, αλλά δεν το έχουν κάνει” τόνισε ο στρατηγός απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την προμήθεια των S-400 από την Τουρκία, χαρακτηρίζοντας τις σχετικές αναφορές ως "ανακριβείς".» Του Κώστα Ράπτη http://www.capital.gr/26-Ιουλ-2017 11:33

Τελικά ο Στρατηγός δεν επιβεβαιώθηκε και άνοιξε δραματικά η αυλαία της συγκλονιστικής γεωπολιτικής ανατροπής στο ΑΙΓΑΙΟ.

Μέσα σε λίγες ώρες και σε σχέση με τις νέες επιβληθείσες κυρώσεις των ΗΠΑ προς Ρωσία και Ιράν μαζί με την ρευστότητα του Μεσανατολικού ζητήματος έφερε ταραχή για το τι μέλλει γενέσθαι στην βιομηχανική γερμανική καρδία που άρχισε να αισθάνεται κολπική αρρυθμία.

« Η προειδοποίηση, που εξέδωσε το Γερμανικό Επιμελητήριο Βιομηχανίας και Εμπορίου, αντικατοπτρίζει τις ευρύτερες ευρωπαϊκές ανησυχίες

Η επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων από τις ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας θα πλήξουν τις γερμανικές εταιρείες και θα θέσουν σε κίνδυνο την ενεργειακή ασφάλεια του Βερολίνου, αναφέρει το Γερμανικό ΒιομηχανικόΕπιμελητήριο.» http://www.bankingnews.gr/26-Ιουλ-2017

Οι Αρχηγοί των εν δυνάμει στρατευμάτων του ενεργειακού Τρωικού πολέμου κάτι ετοιμάζουν και αλλοίμονο στις χώρες που διαθέτουν ενέργεια.

« Άμεση ήταν η αντίδραση και της ΕΕ που μπροστά στον κίνδυνο ενεργειακής εξάρτησης από τις «ακριβές» ΗΠΑ για πρώτη φορά διαχώρισε την θέση της από τους Αμερικανούς και μάλιστα τους απείλησε εμμέσως με αντίποινα καθώς ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να ενεργήσει «μέσα σε ημέρες», αν οι προτεινόμενες νέες αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας υπονομεύσουν την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

«Το αμερικανικό νομοσχέδιο θα μπορούσε να έχει ακούσιες μονομερείς επιπτώσεις που επηρεάζουν τα συμφέροντα ενεργειακής ασφάλειας της ΕΕ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κ. Γιούνκερ, μετά από συνεδρίαση των Ευρωπαίων επιτρόπων.»

http://www.pronews.gr/26-Ιουλ-2017


Στο χέρι μας είναι να μην θυσιαστούμε σαν την Ιφιγένεια για την ενεργειακή επάρκεια των εταίρων και των εχθρών μας.

Πως γίνεται αυτό όταν όλοι έχουν ετοιμάσει την φωτιά στον βωμό της Θυσίας;

Μας έχουν προδώσει εχθροί και φίλοι , δεν είμαστε μόνο μόνοι αλλά και γυμνοί στην μπόρα που έρχεται.

Στην αδιέξοδη αυτή κατάσταση ο από μηχανής Θεός της καθημερινής μνημονιακής τραγωδίας μας θα μας ταρακουνήσει με ένα ΘΑΥΜΑ και κατά άλλους με ένα ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ που θα εκτρέψει την ροή των πράγματων.

Στην ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ τα θερμά ικετευτικά ευχολόγια – προσευχές είναι το πνευματικό λογισμικό του Ουρανού που εγκαθίσταται στην μίζερη ζωή και δίνει την ΛΥΣΗ.

Με Πίστη και Ελπίδα αδελφοί και θα χαρούν πολλοί (ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ)

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail