Οι δικηγόροι κέρδισαν τη μάχη για τα POS αλλά χάνουν τελικά τον πόλεμο και μαζί τους όλοι οι πολίτες

Αναδημοσίευση από: hassapis-peter.blogspot.gr

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, έκρινε ότι οι δικηγόροι δεν υποχρεούνται να έχουν POS, δεδομένου ότι ο νόμος μιλάει για «καταναλωτές» και οι πελάτες των δικηγόρων δεν είναι καταναλωτές.

Απέρριψε όμως το αίτημα ότι οι συναλλαγές με POS προσβάλλουν τα προσωπικά δεδομένα.

Οπότε ναι μεν οι δικηγόροι κέρδισαν μια μάχη, αλλά, κυβέρνηση και δανειστές θα επανέλθουν δριμύτεροι και με τροπολογία θα διορθώσουν το λάθος τους.

Δυστυχώς ο πόλεμος ήταν η οριστική προστασία των προσωπικών δεδομένων και ο πόλεμος αυτός χάνεται, γιατί η ορισθείσα για το σκοπό αυτό Αρχή έκρινε ότι δεν τρέχει τίποτα.

Και χάνεται ο πόλεμος αυτός, όχι μόνο για τους δικηγόρους, αλλά για όλους του πολίτες, Αυτό σημαίνει ότι όποιος πολίτης θέλει να κάνει μια συναλλαγή, την οποία θέλει να κρατήσει προσωπικό μυστικό, δεν θα μπορεί (μέσω ηλεκτρονικής συναλλαγής) και με τη βούλα πλέον της Αρχής που υποτίθεται ότι έπρεπε να προστατεύει να προσωπικά δεδομένα. Τα μυστικά του θα τα ξέρουν πλέον οι τράπεζες και η ΑΑΔΕ των δανειστών.

ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...