Με κίνηση-πένσα ο Ασαντ αποκεφαλίζει το ISIS και στέλνει περίπατο τα όνειρα των Αμερικάνων

Του Στρατή Μαζίδη

Έξι και μισό χρόνια μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία, η κατάσταση δείχνει πλέον μη αναστρέψιμη ως προς το εξής > Η Συρία φαίνεται να αποφεύγει το διαμελισμό με μόνο ανοικτό ζήτημα το κουρδικό, που όμως και αυτό έχει αρκετό δρόμο μπροστά του ενώ οι κυβερνητικοί θύλακες σε Χασάκα και Καμισλί ίσως αποδειχθούν ιδιαίτερα σημαντικοί στην εξεύρεση μιας λύσης.

Επί του παρόντος ο συριακός στρατός με τη βοήθεια της Ρωσικής και της Συριακής Αεροπορίας κινείται σαν πένσα.

Από δυτικά προς ανατολή η 5η Λεγεώνα έφτασε πλέον στα περίχωρα της Αλ Σούκνα ανατολικά της Παλμύρα. Η Σούκνα είναι η τελευταία πόλη που ελέγχει το ISIS στη Χομς και η τελευταία στο δρόμο για το πολιορκούμενο Ντέιρ Εζόρ.

Ωστόσο από βορρά κινείται ταχύτατα προς τα νοτιο-ανατολικά η Δύναμη του Τίγρη υπό τις εντολές του στρατηγού αλ Χασάν που βρίσκεται λίγο πριν εισέλθει στην επαρχία του Ντέιρ Εζόρ.

Όπως όλα δείχνουν οι δυνάμεις του Συριακού Στρατού σχεδιάζουν να φτάσουν στο Ντέιρ Εζόρ από δύο πλευρές (λέγεται μέσα στο Σεπτέμβριο) ώστε να σπάσουν την πολιορκία και...ουσιαστικά να αποκεφαλίσουν το ISIS το οποίο πλέον έχει εγκαταλειφθεί από τους δυτικούς σπόνσορες.

Η οριστική εκδίωξη του ISIS θα ανοίξει το δρόμο ώστε να ξεμπερδέψει η κατάσταση με τους ισλαμιστικούς θύλακες της Αλ Κάιντα σε Δαμασκό, Χομς, Ιντλίμπ και Σουέιντα.

Η εξέλιξη του Συριακού Πολέμου μας απέδειξε ότι τίποτε και κανένας δεν είναι ανίκητοι καθώς επίσης πως η θέληση σε συνδυασμό με το πείσμα μπορούν να καταφέρουν περισσότερα.

Τελικά ο ανθρώπινος παράγοντας εξελίσσεται για άλλη μια φορά σε καταλύτη των γεγονότων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail