Όποιος στη Βόρεια Ηπειρο συνεργάζεται με αλλότρια συμφέροντα θα χάνει την ελληνική υπηκοότητα

Αναδημοσίευση από: tribune.gr

Το «λόμπι της Χειμάρρας» αφήνουν υπονοούμενα ότι ευθύνεται κύκλοι γύρω από τον δήμαρχο της βορειοηπειρωτικής πόλης, Γιώργο Γκόρο, για την αφαίρεση της ελληνικής υπηκοότητας του από την Αθήνα, η οποία έκρινε ότι εργάζεται ενάντια στα συμφέροντα του ελληνικού έθνους.

Η Ελλάδα, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Balbanweb.com, επικαλούμενη ελληνικά Μέσα και τον αλβανικό φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό σταθμό Top Channel, αποφάσισε να προχωρήσει στην άρση της ελληνικής υπηκοότητας από τον δήμαρχο Χειμάρρας Γιώργο Γκόρο, στηριζόμενη στο άρθρο 17 του Νόμου περί ιθαγένειας, σύμφωνα με το οποίο, η ελληνική ιθαγένεια ανακαλείται στις περιπτώσεις που ο πολίτης που ζει σε ξένη χώρα, ενεργεί υπέρ των συμφερόντων αυτής της χώρας και σε βάρος των συμφερόντων της Ελλάδος.

Η αλήθεια είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν χρειάζεται παρότρυνση από κανένα «λόμπι» για να πράξει το αυτονόητο, ιδιαίτερα όταν η αντεθνική δράση του Γκόρου ήταν δημόσια και προκλητική.

Προφανώς συνηθισμένοι στην «ατιμωρησία», διάφοροι «παράγοντες» στην ελληνική εθνική μειονότητα νόμιζαν -και ίσως ακόμα νομίζουν- ότι αν και Έλληνες μπορούν να υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα και την ίδια ώρα να έχουν στην τσέπη ελληνικό-ευρωπαϊκό διαβατήριο για να παριστάνουν τους σπουδαίους.

Η αφαίρεση της ελληνικής υπηκοότητας από τον Γιώργο Γκόρο (στην αρχαία Αθήνα η ποινή αυτή ήταν γνωστή ως «ατίμωση») ερμηνεύεται ως σαφές μήνυμα προς τους συνεργάτες των Τιράνων στη Βόρεια Ήπειρο, η οποία διέπεται από το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, ανεξάρτητα εάν δεν έχει εφαρμοστεί -αλλά ισχύει- ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχτεί άλλες παρόμοιες συμπεριφορές και μάλιστα καλά ενημερωμένοι κύκλοι των Αθηνών υποστηρίζουν ότι έχουν κι άλλοι σειρά εάν δεν συνετιστούν.

Η απόφαση υπεγράφη από τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...