Μπροστά στην ολοκληρωτική κατάρρευση στο Deir Ezzor η ISIS - Καλπάζει ο Τίγρης από τη Ράκκα κι έρχεται

Στρατής Μαζίδης

Το φάσμα της κατάρρευσης αντιμετωπίζει πλέον το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία καθώς φαίνεται ότι ξεμένει από μαχητές.

Το αραβικό almasdar επικαλούμενο στρατιωτική πηγή στην περιοχή μεταδίδει ότι εξαιτίας των ανοικτών μετώπων της οργάνωσης σε διάφορα σημεία, οι επιθέσεις στο υπό πολιορκία Deir Ezzor έχουν πλέον περιορισθεί αλλά και αλλάξει χαρακτηριστικά. Πριν τη μάχη της Ράκκα οι επιθέσεις ήταν καθημερινές, πλέον όποτε γίνονται είναι σε στιλ "χτυπάω και φεύγω".

Όλα αυτά ενώ η 5η Λεγεώνα βρίσκεται λιγότερο από 10χλμ από το τελευταίο προπύργιο της οργάνωσης πριν το Deir Ezzor, την al-Sukhna, όπου σημειώνεται η πιθανότητα το Ισλαμικό Κράτος να αποσύρει δυνάμεις για να ενισχύσει το Deir Ezzor.

Ταυτόχρονα από το βορρά κατεβαίνει πολύ γρήγορα η επίλεκτη Δύναμη του Τίγρη που σήμερα προήλασε σύμφωνα με το almasdarnews κατά περίπου 30 χλμ φτάνοντας στις όχθες του Ευφράτη στη Ράκκα απελευθερώνοντας τα χωριά Dalha και Al-Aukarishi κλείνοντας παράλληλο το δρόμο στις κουρδικές SDF να προωθηθούν περισσότερο κατά μήκος του Ευφράτη (εκεί που είναι ο κόκκινος κύκλος στο χάρτη). Μολονότι η εξέλιξη αυτή ελέγχεται ακόμη, ωστόσο θεωρείται αναμενόμενη.

Πλέον ο στρατηγός αλ-Χασάν θα βαδίσει πάνω στον οδικό άξονα Μ-4 με κατεύθυνση το Deir Ezzor.

Τέλος σύμφωνα με όσα αναφέρουν αξιωματικοί των ΗΠΑ, τρία ρωσικά βομβαρδιστικά Su-25 μετακόμισαν από τη βάση του Hmeimim της Λαττάκεια στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Τ-3 ανατολικά της Palmyra όπου πιθανότητα θα αναλάβουν σημαντικό ρόλο στις επιχειρήσεις στην al-Sukhna.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail