Φουρτούνα σήκωσε η Cumhuriyet: Ποια η σχέση του κόμματος του Ερντογάν με το τουρκικό ναρκώπλοιο

Freepen.gr - Τορπίλη της τουρκικής εφημερίδας Cumhuriyet στο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με το τουρκικό φορτηγό ACT και το χθεσινό συμβάν στα ανοικτά της Ρόδου με το Ελληνικό Λιμενικό. 

Συγκεκριμένα η τουρκική εφημερίδα αποκαλύπτει ότι το πλοίο για το οποίο η DIA είχε πληροφορίες πως μεταφέρει ναρκωτικά, ανήκει σε συγγενή στελέχους του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Η Cumhuriyet επικαλούμενη πληροφορίες της αναφέρει ως πλοιοκτήτη τον Αμπντουραχίμ Ντουνταρ συμπληρώνοντας πως τόσο το ACT όσο και άλλα πλοία της εταιρείας έχουν περάσει από έλεγχο  επανειλημμένα από την τουρκική ακτοφυλακή.

Σε έναν από τους ελέγχους στο πλοίο Zeynep Dundar το 2013 είχαν βρεθεί 3400 σφαίρες και ενώ το πλοίο της εταιρείας έπλεε από την Υεμένη με κατεύθυνση την Ουκραία.

Επίσης το 2014, το πλοίο BARIS έπλεε ακυβέρνητο έπειτα από βλάβη στα ανοικτά της Κρήτης και τελικά διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 700 Σύρους πρόσφυγες όταν ρυμουλκήθηκε στην Ιεράπετρα.

Τέλος ο καπετάνιος του ACT βρισκόταν στο πηδάλιο του πλοίου που συνόδευε το Mavi Marmara που είχε δοκιμάσει να σπάσει τον αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας το 2010, όταν πραγματοποίησαν έφοδο οι ισραηλινές δυνάμεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail