Ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος εχθρός των ΗΠΑ, σύμφωνα με τη CIA (δεν είναι η Ρωσία)

φωτο από hangthebankers.com
Αναδημοσίευση από: huffingtonpost.gr

Για ένα εύρος θεμάτων, μεταξύ των οποίων και οι μεγαλύτερες απειλές για τις ΗΠΑ, μίλησε στο The Washington Free Beacon ο διευθυντής της CIA, Μάικ Πομπέο.

Ερωτηθείς για το ποια είναι η πιο άμεση απειλή και ποιες οι πιο μακροπρόθεσμου χαρακτήρα, απάντησε τα εξής: «Θα έλεγα η τρομοκρατία και η Βόρεια Κορέα. Η Βόρεια Κορέα είναι ρίσκο σχετικά χαμηλής πιθανότητας, αλλά τεράστιου κινδύνου. Η τρομοκρατική απειλή σήμερα είναι μη πυρηνική, αλλά διαφορετική, σε μεγαλύτερα μεγέθη και σε περισσότερα μέρη ανά τον κόσμο. Οπότε πρόκειται για πολύ διαφορετικές απειλές, και η αντίδρασή μας πρέπει να είναι διαφορετική. Αλλά η καθεμιά (από τις δύο αυτές απειλές) βρίσκεται μπροστά μας σήμερα. Οπότε βραχυπρόθεσμα, θα έβαζα αυτές τις δύο στην κορυφή. Νομίζω πάντως ότι η Κίνα αποτελεί πιθανότατα την πιο μεγάλη...είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς μια ανάμεσα στην Κίνα, τη Ρωσία και το Ιράν, για να είμαι ειλικρινής. Νομίζω πως αν έπρεπε να βάλω μία πάνω από τις άλλες, μάλλον θα επέλεγα την Κίνα. Έχουν μια πραγματική οικονομία, την οποία έχουν φτιάξει οι ίδιοι, αντίθετα με τη Ρωσία, η οποία ζει και πεθαίνει ανάλογα με το πόσα βαρέλια πετρέλαιο μπορεί να βγάλει από το έδαφος. Και το Ιράν είναι αντίστοιχα πολύ εξαρτώμενο από έναν τομέα, και όχι στην κλίμακα της Κίνας από πλευράς πληθυσμού. Νομίζω ότι η Κίνα έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει τη σημαντικότερη αντίπαλο της Αμερικής μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η Λαϊκή Δημοκρατία επικεντρώνεται στο να αντιμετωπίσει την προβολή ισχύος από πλευράς των ΗΠΑ.

«Βλέπετε τι γίνεται στη Θάλασσα Νότιας Κίνας ή τη Θάλασσα Ανατολικής Κίνας, τη δουλειά που κάνουν σε άλλα σημεία του κόσμου» είπε, προσθέτοντας, όσον αφορά σε θέματα τεχνικής/ τεχνολογικής φύσης, ότι «είτε προσπαθούν να κλέψουν τα δικά μας είτε να σιγουρευτούν ότι μπορούν να τα αντιμετωπίσουν, και συχνά και τα δυο».
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...