Σκέτο...ποίημα η ΤΠΚ ΡΙΤΣΟΣ τρόμαξε τους Τούρκους στα στενά του Βοσπόρου μετά την BREEZE 2017

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από 14 έως 23 Ιουλίου 2017, το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε με την πυραυλάκατο ΤΠΚ ΡΙΤΣΟΣ (ως Διοικητής της Ομάδας πυραυλακάτων), μια κινητή μονάδα εκπαίδευσης από το ΚΕΝΑΠ (2 στελέχη) και έναν Αξιωματικό επιτελή στην πολυεθνική Άσκηση “BREEZE 2017”.

Η Άσκηση διοργανώθηκε από το Ναυτικό της Βουλγαρίας και διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή της Βουλγαρίας, στη Μαύρη Θάλασσα, με σκοπό την εξάσκηση σε διαδικασίες τόσο επί των κλασικών μορφών πολέμου, όσο και των συγχρόνων μορφών απειλών όπως ναυτικής αποτροπής και αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών καθώς και την βελτίωση του επιπέδου συνεργασίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχόντων.

Στην Άσκηση που διεξήχθη σε τρεις φάσεις συμμετείχαν προσωπικό, πλοία, υποβρύχια, ελικόπτερα και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας από την Βουλγαρία, Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία, Ρουμανία, Τουρκία, ΗΠΑ καθώς και πλοία της Μόνιμης Ναυτικής Δύναμης του ΝΑΤΟ SNMG2.

Η πρώτη φάση περιελάμβανε τη συγκέντρωση μονάδων και προσωπικού στο λιμένα Βάρνας της Βουλγαρίας, τη διεξαγωγή συντονιστικών συσκέψεων καθώς και εθιμοτυπικών, κοινωνικών και αθλητικών δραστηριοτήτων. Η δεύτερη φάση περιελάμβανε την εκτέλεση των τεχνικών και τακτικών αντικειμένων εν πλω. Τέλος, η άσκηση ολοκληρώθηκε με τον επανάπλου των Πλοίων και την απενημέρωση (HWU) που έλαβε χώρα στον λιμένα της Βάρνας.

Οι φωτογραφίες είναι από το ΓΕΝ.















Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail