Εγκαταλείπουμε ξανά τη Βόρεια Ηπειρο - Τρόμαξε" ο Ράμα με τη δήλωση του Παυλόπουλου για τις κατεδαφίσεις στη Χειμάρρα

Freepen.gr - Άλλη μια παρέμβαση από την Ελληνική Πολιτεία απέναντι σε όλα όσα γίνονται στη Βόρειο Ηπειρο που περνά κάτω από τον πήχυ.

Πριν λίγες ημέρες ήταν η χλιαρή ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών. Τώρα έρχεται μέρος της τοποθέτησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη των εργασιών του Δ’ Τακτικού Συνεδρίου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού στην Πρέβεζα:

«Δεν πρέπει όμως να λησμονούμε και την εθνική ελληνική μειονότητα, της οποίας κάθε είδους δικαιώματα πρέπει να γίνονται απολύτως σεβαστά στη γείτονα Αλβανία, όπως άλλωστε αρμόζει σε πολίτες που διαβιούν σε καθεστώς κράτους δικαίου. Διότι μόνον οι χώρες που γνησίως συνιστούν κράτη δικαίου, πληρούν την ελάχιστη και πλέον αυτονόητη προϋπόθεση για την ένταξή τους στη μεγάλη οικογένεια των ευρωπαϊκών λαών, την Ευρωπαϊκή Ενωση. Οι ομοεθνείς πρέπει να ζήσουν σε κράτος δικαίου, και αν δεν το τηρείς το κράτος δικαίου είναι ανάχωμα. Στην Ευρώπη δεν γίνεται κανένας μέλος με εκπτώσεις. Εκπτώσεις στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, στον πήχη που η Ευρώπη έχει θέσει για τα κράτη που θέλουν να γίνουν κομμάτι που ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Η Ελλάδα, έχει πάντοτε στραμμένο, με μητρική αγάπη, το βλέμμα της στους ομοεθνείς μας και τους διαβεβαιώνει, ότι όπως η ίδια σέβεται και τηρεί με ευλάβεια το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο, αναμένει ανάλογη συμπεριφορά και από την Αλβανία, εφόσον αυτή επιθυμεί να γίνει στο μέλλον μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης»

Για ακόμη μια φορά:

> Καμία αναφορά στη μακραίωνη παρουσία του Ελληνισμού στην περιοχή

> Κανένας αυστηρός λόγος 

> Καμία προειδοποίηση για λήψη μέτρων από την Ελλάδα αν δεν σταματήσει άμεσα η δίωξη της μειονότητας

> Καμία ενέργεια σε διεθνές επίπεδο

> Κούφιες προειδοποιήσεις με...δέλεαρ την είσοδο σε αυτήν την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail