Πρώτη επίσημη συνεργασία - Σύριοι & Κούρδοι θα συνεργαστούν για την αποκατάσταση του φράγματος του Ευφράτη

Freepen.gr - Σε μια πρώτη ουσιαστική σημαντική συνεργασία προχώρησε η κυβέρνηση της Συρίας και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την ηγεσία των Κούρδων καθώς συμφώνησαν να συνεργαστούν για την αποκατάσταση του φράγματος της Tabaqa στη δυτική ύπαιθρο της Al-Raqqa.

Σύμφωνα με το αραβικό almasdarnews η Δαμασκός έστειλε μια ομάδα μηχανικών για την επισκευή των στροβίλων στο φράγμα της Tabaqa μετά τη σύναψη συμφωνίας.

Σε αντάλλαγμα, η ηγεσία των SDF αποδέχθηκε την από κοινού εκμετάλλευση στο μέλλον της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από το φράγμα Tabaqa.

Μία ενδιαφέρουσα εξέλιξη σε μια καμπή του πολέμου όπου η Δαμασκός και οι SDF βρίσκονται σε αντίθετες πλευρές δίχως όμως να έχουν ποτέ - με ελάχιστες εξαιρέσεις - πολεμήσει η μία κατά της άλλης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail