Ευτυχώς όλα δείχνουν ναυάγιο στην Ελβετία - Κοτζιάς: Κάποια στιγμή θα σας διηγηθώ τι ομολόγησαν οι Τούρκοι

φωτο από Υπουργείο Εξωτερικών
Freepen.gr - Η τουρκική αδιαλλαξία στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στο Κρανς Μοντάνα με τις πρωτοφανείς δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχετικά με την παραμονή του στρατού κατοχής στο νησί, φαίνεται πως οδηγεί σε ναυάγιο την παράδοση της Κύπρου μέσω της εξίσωσης του 82% με το 18% δια του δικαιώματος του veto αλλά και της μη συζήτησης για αποχώρησης των εποίκων.

«Κάποια στιγμή θα σας διηγηθώ τι έγινε χθες και τι ομολόγησαν, μέσα από επίπονη συζήτηση, οι Τούρκοι για τις προθέσεις τους» δήλωσε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς προσερχόμενος στις συνομιλίες ενώ ανακοίνωσε τη δημιουργία δύο ομάδων εργασίας, η μία για τις εγγυήσεις και η άλλη για τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής:

Κάνουμε δύο ομάδες εργασίας. Τη μία τη συμφωνήσαμε και ξεκίνησε, τη δεύτερη ελπίζω να τη συμφωνήσουμε μέχρι αύριο το πρωί. Η μία είναι για το νέο καθεστώς ασφάλειας της Μεγαλονήσου και εμείς επιμένουμε στη διαπραγμάτευση ότι ασφάλεια δεν είναι μόνο η στρατιωτική, καθώς αυτή είναι μια αντίληψη του 17ου-18ου αιώνα και όχι του 21ου. Κατά δεύτερο, ελπίζουμε να συγκροτηθεί αύριο μια ομάδα για την απομάκρυνση των στρατευμάτων και αύριο το πρωί θα έρθουν και οι στρατιωτικοί μας, οι ειδικοί για αυτά τα ζητήματα.

Στο ερώτημα δημοσιογράφου αν με αυτήν την εξέλιξη συμφωνεί και ο Τσαβούσογλου, ο Νίκος Κοτζιάς απήντησε ότι «Δεν ξέρω αν συμφωνεί, αλλά θα συμμετάσχει».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail