«Οι Ρώσοι κι οι Κινέζοι ζητούν τρελά πράγματα για να με στηρίξουν. Η Μόσχα θέλει βάση στην Κρήτη»

Στρατής Μαζίδης

Διαβάζουμε στον Ελεύθερο Τύπο:

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είπε: «Οι Ρώσοι και οι Κινέζοι μού ζητούν τρελά πράγματα για να με στηρίξουν. Σκεφτείτε ότι οι Ρώσοι μού ζήτησαν να τους παραχωρήσουμε μια αεροπορική βάση στην Κρήτη!».
Οπως, όμως, υποστηρίζει ο πολιτικός παράγοντας της Βενεζουέλας, «τελικά, ο Νικολάς Μαδούρο δεν μεσολάβησε ποτέ σε αυτές τις δύο χώρες για τον Αλέξη Τσίπρα»…
Η ίδια πηγή εξηγεί επίσης ότι «ο Αλέξης αργότερα, όταν συνειδητοποίησε ότι ούτε η Βενεζουέλα ούτε η Ρωσία αλλά ούτε και η Κίνα δεν θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν, εγκατέλειψε την ιδέα της εξόδου από το ευρώ. Κατάλαβε πως ήταν χαμένο παιχνίδι».

Και τι περίμενες Αλέξη; Να σε στηρίξουν επειδή είσαι όμορφος; Ή γιατί είσαι...καλό παιδί;

Μιλάμε για υπερδυνάμεις Αλέξη. Για χώρες με στρατηγική, ολοκληρωμένο σχέδιο και ανθρώπους να το υλοποιούν. Δεν υπάρχουν παντού πολιτικοί κατσαπλιάδες όλων των αποχρώσεων όπως στην Ελλάδα.

Εδώ έχεις να κάνεις με ηγέτες που ζητούν συγκεκριμένα deals. 

Έχεις τα κότσια να το κάνεις; Μπορείς; 

Τι πιο λογικό να ζητά αεροπορική βάση η Ρωσία ή οι Κινέζοι να έχουν απαιτήσεις.

Το ερώτημα και παράλληλα το ζητούμενο είναι πως ένας ικανός πολιτικός που είτε θέλει, είτε δε θέλει να αλλάξει στρατόπεδο μπορεί να τα χρησιμοποιήσει όλα αυτά ώστε να πάρει όσα χρειάζεται στην πλευρά που θα επιλέξει.

Αυτά βέβαια δε γίνονται με ξεκούμπωτους που δε γνωρίζουν να σταθούν όρθιοι και χαχανίζουν. Βασικά αυτά δε νομίζω ότι γίνονται με κανέναν από το σημερινό πολιτικό προσωπικό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail