Νέες απειλές από την Τουρκία για τα "δικαιώματά" της στην υφαλοκρηπίδα - Καμιά αναφορά σε ΑΟΖ

Freepen.gr - Με νέες απειλές επανέρχεται η Αγκυρα σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών σημειώνοντας πως η Αγκυρα θα διαφυλάξει τα δικά της δικαιώματά της.

Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι η Τουρκία μιλά για υφαλοκρηπίδα και όχι ΑΟΖ, καθώς η πρώτη είναι υπέρ των ηπειρωτικών κρατών.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Παρακολουθούνται από κοντά οι μονομερείς ενέργειες της ελληνοκυπριακής πλευράς στην Ανατολική Μεσόγειο για τους υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο, οι οποίες παραβλέπουν τα βασικά δικαιώματα των Τούρκων της Κύπρου, ως συνιδιοκτητών του νησιού, στις φυσικές πηγές.

»Η Τουρκία έχει προειδοποιήσει εξαρχής [για τις συνέπειες] τέτοιου είδους ανεύθυνων βημάτων εκ μέρους της ελληνοκυπριακής πλευράς.

»Σε αυτή [τη νέα] την περίπτωση, ένα σκάφος εξορύξεων μετέβη στην περιοχή και ξεκίνησε εργασίες, στα πλαίσια των λεγόμενων αδειών που παραχώρησε μονομερώς η ελληνοκυπριακή πλευρά.

»Στην πραγματικότητα, είναι ξεκάθαρο ότι η βασική αιτία για το αδιέξοδο στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης, συμπεριλαμβανομένης και της Διάσκεψης για το Κυπριακό, είναι το γεγονός ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θεωρεί τον εαυτό της ως ο μοναδικό ιδιοκτήτη του Νησιού.

»Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να διαφυλάξει τα δικά της δικαιώματα και συμφέροντα στην δική της υφαλοκρηπίδα και να συνεχίσει την υποστήριξη που παρέχει στην τουρκοκυπριακή πλευρά.

»Σε αυτό το πλαίσιο, θα δοθεί η κατάλληλη απάντηση σε συνεργασία με την «ΤΔΒΚ» [κατεχόμενα-ψευδοκράτος], στις μονομερείς ενέργειες της ελληνοκυπριακής πλευράς, οι οποίες παραγνωρίζουν τα νόμιμα δικαιώματα των Τούρκων της Κύπρου στις πηγές φυσικού πλούτου που βρίσκονται στα περίχωρα του νησιού»
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail