Σύνταγμα από πολιτικούς ή από πολίτες;

Αναδημοσίευση από: hassapis-peter.blogspot.gr

Πολλοί φίλοι, που δεν γνωρίζουν και πολλά πράγματα γύρω από το Σύνταγμα ή το Συνταγματικό Δίκαιο, αγωνίζονται (θέλω να πιστεύω καλόπιστα, γιατί κάποιοι το κάνουν εσκεμμένα) για να διασώσουν το υπάρχον Σύνταγμα. Το Σύνταγμα δηλαδή που επέτρεψε στους πολιτικούς να χρεοκοπήσουν τη χώρα, στη συνέχεια να εκχωρήσουν την εθνική κυριαρχία, τη δημόσια και την ιδιωτική περιουσία, να αλλάζουν το ΟΧΙ ενός δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ και μάλιστα να μένουν και ατιμώρητοι απολαμβάνοντας την εξουσία, αυτοί και οι οικογένειές τους.

Φίλοι μου είστε σε "καλό" δρόμο, συνεχίστε, ο πάτος είναι ακόμα πιο κάτω.

Κατανοώ τους φόβους σας ότι οι πολιτικοί που χρησιμοποιούν το ισχύον Σύνταγμα προφανώς θα φτιάξουν ένα ακόμα χειρότερο, αν ασχοληθούν με το θέμα, για το οποίο άλλωστε δεν θα μας ρωτήσουν, ούτε μας πέφτει λόγος, με βάση το ισχύον Σύνταγμα, που απαγορεύει την ανάμιξη του λαού στις συνταγματικές διαδικασίες.

Ναι έτσι θα γίνει, αν τους το επιτρέψουμε εμείς οι πολίτες. Εγώ όμως δεν ομιλώ για αναθεώρηση, αλλά για τη δημιουργία Νέου Συντάγματος από Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση, δηλαδή από τους ίδιους τους πολίτες. Για όποιον ξέρει λίγα πράγματα αντιλαμβάνεται τη διαφορά ανάμεσα στην αναθεώρηση και τη δημιουργία νέου Συντάγματος.

Κάποιοι ρίχνουν την προπαγάνδα (ηθελημένα ή άθελα) ότι πρώτα πρέπει να περάσει η κρίση και όταν οι πολιτικοί (προφανώς) ελευθερώσουν το λαό (γιατί για επανάσταση δεν ακούω), τότε, εκ του ασφαλούς να έρθουν κάποιοι που τώρα λουφάζουν στη γωνία να αλλάξουν το Σύνταγμα (κούνια που τους κούναγε).

Αν περιμένετε να περάσει η κρίση και μετά να ασχοληθείτε, εκ του ασφαλούς, με θέματα που καίνε, όπως το Σύνταγμα, η ανατροπή του συστήματος κ.λ.π. τότε ελάτε να συζητήσουμε μετά το 2060. Διαφορετικά ας δράσουμε τώρα.

Πέτρος Χασάπης
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...