Τρέμει την οργή των ΗΠΑ ο Ερντογάν - Παραμύθια που δεν πιστεύει ούτε η Τουρκία ως δικαιολογία για τις βάσεις

Freepen.gr - Η κυβέρνηση στην Άγκυρα δεν είχε καμία σχέση με το ρεπορτάζ ία που δημοσίευσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu, που αποκάλυψε διαβαθμισμένες πληροφορίες για αμερικανικές βάσεις και φυλάκια στη Συρία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του προέδρου Ερντογάν.

Σε ομιλία του σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος Ibrahim Kalin δήλωσε στα ΜΜΕ ότι η κυβέρνηση δεν έπαιξε κανένα ρόλο στη σχετική δημοσίευση, την οποία το Πεντάγωνο επέκρινε σημειώνοντας ότι «θέτει σε κίνδυνο» τις αμερικανικές δυνάμεις.

Ο κατάλογος των 10 αμερικανικών βάσεων συμπεριλαμβανομένων λεπτομερών πληροφοριών σχετικά με τους αριθμούς των στρατευμάτων, τον εξοπλισμό και τις επιχειρησιακές διαδικασίες σε κουρδοκρατούμενες περιοχές της Συρίας δημοσιεύθηκε από το Anadolu τη Δευτέρα.

Ωστόσο σε μια Τουρκία που εδώ και ένα περίπου χρόνο καταδιώκει όλα τα ΜΜΕ, συλλαμβάνει δημοσιογράφους και μπλοκάρει διευθύνσεις, είναι πάρα πολύ δύσκολο, όσο αγαθός και να είναι κανείς, να πιστέψει ότι το μεγάλο κρατικό πρακτορείο κινείται ανεξάρτητα και όχι κατόπιν εντολών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail