Ο Τσίπρας πρέπει να πάει στο Ειδικό Δικαστήριο αλλά ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ

Του Στρατή Μαζίδη

Δυστυχώς η αντιπολίτευση και οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης φαίνεται ότι δεν εστιάζουν στις πραγματικές αποκαλύψεις του Γιάννη Βαρουφάκη αρκούμενοι να κινούνται στην επιφάνεια ζητώντας Ειδικά Δικαστήρια γιατί δε γίναμε Βενεζουέλα και άλλα τέτοια όμορφα.

Ο Βαρουφάκης έχει αποκαλύψει μια σειρά πραγμάτων που δεν έχουν μέχρι σήμερα διαψευσθεί, όπως για παράδειγμα τα 5 δις ευρώ που έδινε ο Πούτιν ως προκαταβολή για τον αγωγό και τα 10 δις ευρώ των Κινέζων που θα αγόραζαν το πρώτο ελληνικό ομόλογο επί υπουργείας του.

Τώρα μαθαίνουμε μέσω Βενεζουέλας ότι το 2013 Ρωσία και Κίνα ζητούσαν ανταλλάγματα από τον Αλέξη της αυταπάτης. Η Ρωσία ήθελε αεροπορική βάση στην Κρήτη και αν κρίνουμε από τα πρόσφατα εγκαίνια της ναυτικής βάσης της Κίνας στο Αντεν, λογικά το Πεκίνο θα επιθυμούσε κάτι ανάλογο.

Ωστόσο αντί να επικεντρωνόμαστε σε αυτές τις γεωπολιτικές αποκαλύψεις και να τις αναλύουμε ως προς το τι θα μπορούσε η Ελλάδα να πράξει, ζητάμε Ειδικά Δικαστήρια έτσι για το θεατρήναι (και όχι θεαθήναι).

Αυτού του είδους τα παζάρια και οι προτάσεις - που θα τα αναλύσουμε προσεχώς - δείχνουν ότι πάντα υπήρχαν και υπάρχουν δυνατότητες.

Εν προκειμένω όμως το ζήτημα είναι άλλο. 

Για ποιο λόγο ψηφίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας;  Για να τερματίσει τη λιτότητα και την υπερφορολόγηση. Διότι μπορεί σήμερα ο Σαμαράς να φαντάζει και πράγματι να είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός μετά το 2000 αλλά το 2014 η κοινωνία βογγούσε. Απλά τώρα ξεψυχά.

Ο τερματισμός όμως των μνημονίων δε γίνεται με ευχολόγια αλλά με τολμηρά σχέδια. Αν ο λαός είχε μυαλό και κρίση, τότε λογικά το γνώριζε αυτό τον Ιανουάριο του 2015 όταν έδινε στον Τσίπρα μια μεγάλη εκλογική νίκη και τον Ιούλιο του 2015 τον εξουσιοδότησε εν λευκώ να τους στείλει όλους στον αγύριστο και να χαράξει αυτόνομη πορεία.

Στα πλαίσια αυτά εκλήθη ο Βαρουφάκης να είναι υποψήφιος και να αναλάβει τα οικονομικά ηνία.

Όταν είσαι αποφασισμένος να τερματίσεις κάτι που εξαθλιώνει το λαό σου, τότε δεν πρέπει να έχεις εναλλακτικά σχέδια; Ειδικό δικαστήριο λοιπόν θα χρειαζόταν ο Βαρουφάκης αν ΔΕΝ είχε εκπονήσει σχέδιο Β, ασχέτως αν συμφωνούμε ή όχι με ό,τι παρουσίασε.

Το ερώτημα όμως είναι γιατί ο Τσίπρας μας έβαλε σε αυτήν την πολύμηνη περιπέτεια ανεβάζοντας στα ύψη το λογαριασμό αφού δεν ήταν πρόθυμος (;), θαρραλέος (;), αρκετά άνδρας και ηγέτης (;) ώστε να φτάσει μέχρι τέλους και ό,τι γίνει. Αφού σκόπευε να κάνει πίσω, γιατί δεν έκανε εξαρχής; Το δε γεγονός πως ο Βαρουφάκης κατέγραφε τα πάντα, τι σημαίνει; Πως δεν είχε εμπιστοσύνη σε κανέναν επιζητώντας από τότε να έχει στοιχεία για τη συνέχεια. Ένας Θεός ξέρει τι κρυφά χαρτιά διαθέτει ο Βαρουφάκης ο οποίος υλοποιεί βήμα προς βήμα συγκεκριμένο πλάνο αποδομώντας κάθε λίγο τον πρωθυπουργό, του οποίου κάποτε αποτελούσε asset.

Ο Τσίπρας λοιπόν πρέπει να πάει στο Ειδικό Δικαστήριο για να απολογηθεί (και να τιμωρηθεί) για όλα έκανε και όλα όσα δεν έκανε και όλα όσα προέκυψαν εξαιτίας εκείνων που δεν σκόπευε ποτέ να κάνει αλλά έκανε όλα όσα έκανε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail