Άσχημος άγιος Παΐσιος και ο…πανέμορφος άγιος Λένιν!


Του Γιώργου Αδαλή

Βαρέθηκα καλοκαιριάτικα να δέχομαι μηνύματα για το κάστανο του Παΐσιου, τις παντόφλες του Παΐσιου και τη μεταφορά σκηνωμάτων Αγίων που κάνει η εκκλησία! Είπα να μην απαντήσω σε κανέναν, αλλά μόλις έριξα μια ματιά ποιοι τα διακινούσαν καθώς και ποιοι χλευάζουν, ε δεν άντεξα κι είπα να γράψω.

Γιατί αν θεωρήσουμε ως σκοταδιστικό και μη προοδευτικό το γεγονός ότι κάποιος προσκυνά ή τιμά το κάστανο που έβρασε ένας κατά γενική ομολογία άγιος και χαρισματικός άνθρωπος τότε αυτό πρέπει να ισχύει για όλους.

Εκνευρίστηκα όμως όταν διάβασα χλευαστικά σχόλια για τον Παΐσιο από αριστερούς –πλην όμως με δεξιές τσέπες- οι οποίοι γνωρίζω καλά ότι έχουν τάμα να επισκέπτονται το μαυσωλείο του σφαγέα Λένιν που τον κρατάνε βαλσαμωμένο από το 1924! Και το επισκέπτονται για να «προσκυνήσουν» και να τιμήσουν κάποιον που κατέσφαξε εκατομμύρια αντιφρονούντες...

Σε όλους αυτούς, πολιτικούς και δημοσιογράφους, φαίνεται περίεργο να πηγαίνει ο κόσμος και να προσκυνά κάστανα και παντόφλες αγίων, αλλά δεν είναι καθόλου ανώμαλο, να πηγαίνουν οι ίδιοι στην Κόκκινη Πλατεία, στο μαυσωλείο του Λένιν και να προσκυνάνε έναν άνθρωπο που έσφαξε σαν πρόβατο όποιον διαφωνούσε μαζί του!

Και φυσικά, επειδή είμαστε στην Ελλάδα όπου η πολιτική πλέον έχει γίνει συνώνυμο της ανωμαλίας, εκτός από τους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς που καθοδηγούν με ευλάβεια τα πρόβατα εναντίων της Χριστιανικής Πίστης και Θρησκείας, υπάρχει και το πόπολο. Που ξεκαρδίζεται και γελά με τα δημοσιεύματα όλων αυτών των δήθεν αριστερών της πλάκας, χωρίς να γνωρίζει ότι αυτοί που τα γράφουν, μπορεί να εκνευρίζονται με τους πιστούς που προσκυνούν το σκήνωμα ενός αγίου αλλά το θεωρούν ως υποχρέωσή τους μια φορά το χρόνο να πηγαίνουν στο Μαυσωλείο και να προσκυνούν τη μούμια του Λένιν! Το κουστούμι του, την σκελέα του και γενικώς ότι άλλο έχουν κρατήσει ως …ατραξιόν οι Ρώσοι, για να προσελκύουν τους χαζεμένους απανταχού της Γης.

Θες να προσκυνάς το Λένιν αδερφέ μου και τα αντικείμενά του; Πρόβλημά σου! Αλλά μη μας το παίζεις και προοδευτικός και χλευάζεις τους «άλλους» που προσκυνούν τον Παΐσιο. Τουλάχιστον προσκυνούν έναν άγιο άνθρωπο κι όχι ένα φονιά.

Κι όλοι εσείς που χλευάζετε την Εκκλησία και τους αγίους της γιατί σας πείραξε το κάστανο, μην ξεχάσετε στις επόμενες εκλογές να ψηφίσετε όλους αυτούς που αντί για την Τήνο, έκαναν τάματα στο Μαυσωλείο του Λένιν! Και κάποιοι από αυτούς ακόμα τρέχουν για τάματα στον άλλον άγιο της Αριστεράς, τον Μάο Τσε Τούνγκ και τρέχουν!

ΥΓ: 200 άτομα έχει επιφορτίσει η «Θρησκεία της Αριστεράς» με το καθήκον να κρατούν τόσο όμορφο και δροσερό τον Λένιν Κοιτάχτε τι έχει κάνει η επιστήμη 93 χρόνια μετά το θάνατό του. Είναι πανέμορφος ο άγιος της Αριστεράς. Είναι πανέμορφος ο άγιος Λένιν.

Στις επόμενες εκλογές μην τυχόν και ψηφίσετε κόμμα που υποστηρίζει τα ακαλαίσθητα σκηνώματα των αγίων της Ορθοδοξίας! Σύριζα και ξερό ψωμί, για να έχουν όλα τα πτώματα την λάμψη του αγίου της Αριστεράς και της Προόδου …βεβαίως-βεβαίως!

* Ο Γιώργος Αδαλής είναι οικονομολόγος και ιδρυτής των Aegeantimes. Απαντά ο ίδιος σε ερωτήματα στην προσωπική του σελίδα στο FB facebook.com/adalisgeo
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail