Σχέδια για τρίτο πυρηνικό σταθμό στην Τουρκία!

Αναδημοσίευση από: tourkikanea.gr

Ο πρόεδρος Δημοκρατίας Ερντογάν, ανακοίνωσε πως το συντομότερο δυνατό θα αρχίσει η κατασκευή του σχεδιαζόμενου να γίνει στην Σινώπη πυρηνικού σταθμού.

Πριν ακόμη να ληφθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, είχε αποκαλυφθεί πως για να γίνει ο πυρηνικός σταθμός κόπηκαν στην περιοχή περισσότερα από 350 χιλιάδες δέντρα.

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη στα εγκαίνια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Πετρελαίου, δήλωσε πως έχουν ¨επιταχυνθεί¨ οι επενδύσεις στο θέμα της πυρηνικής ενέργειας.

Ο Ερντογάν υπενθυμίζοντας την συνεχιζόμενη κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού, είπε: ¨Με την ενεργοποίηση του Ακουγιού και της Σινώπης θα καλύπτουμε από εκεί τουλάχιστον το 10% των ενεργειακών μας αναγκών. Mε το σχέδιο Ακουγιού που αναπτύσσουμε από κοινού με την Ρωσία, προσθέσαμε στο εθνικό μας κεφάλαιο και δυναμώσαμε πολύ περισσότερο. Το συντομότερο δυνατό επιθυμούμε να αρχίσουμε την κατασκευή του σχεδίου στην Σινώπη. Στην τελευταία σύνοδο των G20 το συζήτησα αυτό με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Άμπε.Μάλιστα έχουμε αρχίσει από τώρα τις εργασίες μας και για το σχέδιο ενός τρίτου πυρηνικού σταθμού¨.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως τον τελευταίο χρόνο έγιναν επενδύσεις 6 δις $ στον ενεργειακό τομέα και είπε πως ¨Εργαζόμαστε να αποδώσουμε στην οικονομία φιλικούς στο περιβάλλον ενεργειακούς σταθμούς με εγχώριο άνθρακα¨.

Σχ: Απέναντι σε αυτή την δράση της Τουρκίας, εμείς δεν πρέπει να ακολουθήσουμε; Ή απλά θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της σε πυρηνική δύναμη; Διότι ΦΥΣΙΚΑ και θα κατασκευάσει πυρηνικά όπλα. Και μην πει κανείς τίποτε περί χρημάτων διότι αν υπάρχει βούληση υπάρχουν και τρόποι.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...