Γελοιοποιήθηκε εντελώς η ΕΕ - Επέβαλε κυρώσεις στον στρατηγό-εξολοθρευτή των αποκεφαλιστών

Στρατής Μαζίδης

Τι κι αν ο Issam Zahreddine, o Σύριος στρατηγός που από το 2013 πέταξε στην πολιορκούμενη πόλη του Deir Ezzor στην ανατολική Συρία υπερασπίζεται με επιτυχία το μεγαλύτερο τμήμα του και κρατώντας σώους 160.000 ανθρώπους γλυτώνοντάς τους από μια βέβαιη σφαγή;

Την Τρίτη η ΕΕ επέκτεινε τις κυρώσεις της στη Συρία προσθέτοντας δεκαέξι ακόμη ονόματα στον κατάλογο των Συρίων που δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στην ΕΕ και των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία στην ΕΕ πρόκειται να παγώσουν. Ανάμεσά τους και αυτό του Zahreddine.


Ο Zahreddine μετέβη στην πόλη τον Οκτώβριο του 2013 όταν σκοτώθηκε ο τότε διοικητής ενώ στην πόλη υπηρετεί υπό τις διαταγές του και ο γιος του.

Ο Δρούζος στρατηγός βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή του μετώπου, σπεύδει στα νοσοκομεία δίπλα στους τραυματίες ενώ εμψυχώνει τους αμάχους. 

Η Ε.Ε. επικαλείται για τις νέες κυρώσεις τη χρήση χημικών όπλων και τη διάδοσή τους, ωστόσο ο Issam Zahreddine βρίσκεται στο Deir Ezzor και ακόμη κι αν η προβοκάτσια του Ιντλίμπ ήταν αληθινή, ο στρατηγός δε θα μπορούσε να είχε συμμετοχή.

Όπως σημειώνει το Russia Indider o Zahreddine δεν σκέφτεται να επισκεφθεί την ΕΕ πολύ σύντομα και "πιθανότατα" δεν έχει μυστικό γερμανικό τραπεζικό λογαριασμό ώστε να τα κατασχέσει τα χρήματα η Ε.Ε.

 Στην πραγματικότητα, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι οι κυρώσεις της ΕΕ θα επηρεάσουν με οποιονδήποτε τρόπο οποιονδήποτε από τους δεκαέξι «κυρώσεις» των Συρίων.

Μάλλον αποτελούν ένα συμβολικό μέτρο από την ΕΕ για τους αξιωματούχους της ΕΕ ώστε να εκφράσουν την υποτιθέμενη ηθική υπεροχή τους απέναντι στους Συριακούς αξιωματούχους και στρατιώτες.

Ωστόσο προκύπτει ένα ερώτημα:

Πώς αυτοί οι καταθλιπτικοί, αποφεύγοντες τη δημοκρατία, ευρωκράτες, όπως η Federica Mogherini,  φαντάζονται πιθανώς ότι είναι οι ηθικά ανώτεροι ενός ανθρώπου που πέταξε σε μια πόλη που περιβάλλεται από το ISIS και την υπερασπίζεται μαζί με το παιδί επί 3 έτη και 9 μήνες;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail