Μην παίζετε με τη μεγάλη ελληνική εθνική μειονότητα της Αλβανίας

Αναδημοσίευση από: paron.gr

Η Αθήνα και το υπουργείο Εξωτερικών, δυστυχώς, αντί να δουν τι φταίει για τη συρρίκνωση και διάσπαση του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου, επέλεξαν την εύκολη μέθοδο της δαιμονοποίησης της μίας πλευράς προκειμένου να διασωθεί η άλλη, η οποία, όπως έδειξαν και τα αποτελέσματα των εκλογών, έχει πλέον όλο και μικρότερο έρεισμα και επιρροή στη μειονότητα.

Η αφαίρεση της ελληνικής ιθαγένειας από τον δήμαρχο της Χειμάρρας Γιώργο Γκόρο δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα της μειονότητας, δεν πρόκειται να αποτελέσει σανίδα σωτηρίας για το ΚΕΑΔ, δεν θα μπορέσει να καλύψει το όργιο το οποίο έχει συμβεί -με τη συμμετοχή και μειονοτικών- όσον αφορά την αλλοίωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος σε περιοχές που έχουν πλέον μεγάλη αξία ως τουριστικοί προορισμοί.

Απλώς, όσοι έλαβαν την απόφαση την οποία υπέγραψε ο Π. Σκουρλέτης, υποκύπτοντας στην πίεση του «παρακράτους» που λειτουργεί στη Βόρεια Ήπειρο, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η αφαίρεση της ιθαγένειας από τον δήμαρχο Χειμάρρας απλώς φέρνει όλο και πιο απέναντι από το Εθνικό Κέντρο τους ήδη αποξενωμένους από το ΚΕΑΔ μειονοτικούς, οι οποίοι έχουν στραφεί εδώ και χρόνια στα αλβανικά κόμματα. Είναι λάθος να ταυτίζουμε την ιδιότητα του μέλους της ελληνικής εθνικής μειονότητας με εκείνη του μέλους ενός μειονοτικού κόμματος ή οργάνωσης.

Και για τελευταία φορά οφείλουμε να πούμε το εξής: Υποστηρίξαμε και θα υποστηρίζουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ, αλλά είναι πια μικρή για να χωρέσει στις γραμμές της τη μεγάλη ελληνική εθνική μειονότητα της Αλβανίας. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να περιορίζει την ελληνική εθνική μειονότητα στα στενά καλούπια που τον βολεύουν…

Και επειδή είδαμε να πλασάρονται στο διαδίκτυο φωτογραφίες του δήμαρχου Χειμάρρας Γιώργου Γκόρου με τον Έντι Ράμα, ως αποδεικτικό στοιχείο της… αντεθνικής δράσης του, να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχουν δεκάδες φωτογραφίες του κ. Ντούλε με τον Έντι Ράμα, όταν ο ίδιος προσχωρούσε και στήριζε τον κυβερνητικό συνασπισμό του αλβανού πρωθυπουργού προκειμένου να εξασφαλίσει τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής…
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...