Τους καταΡΑΚ(ΚΑ)ωσε ο Τίγρης - Θυελλώδης μάχης και σκούπισμα των ισλαμιστών

Freepen.gr - Μετά από μια θυελλώδη μάχη με σημαντικές απώλειες για τα εμπλεκόμενη μέρα, τελικά ο Συριακός Στρατός με τις Δυνάμεις του Τίγρη πέτυχε να συνεχίσει την προέλασή του προς το Ντέιρ Εζόρ εκκαθαρίζοντας την επαρχία της Ράκκα.

Αποτέλεσμα της μάχης ήταν η απελευθέρωση των πόλεων Ghanem Al-‘Ali, Jabilah, και Al-Rabiyah κοντά στον Ευφράτη που φέρνει πλέον σε θέση βολής τον Στρατό από το προπύργιο της Ma’adan.

Ο Στρατός πλέον προετοιμάζεται για να επιτεθεί στη Ma’adan τις επόμενες ημέρες και καθώς οι τζιχαντιστές του ISIS συνεχίζουν να οπισθοχωρούν προς το νότο και το Ντέιρ Εζόρ.

Επιπλέον τμήμα των Δυνάμεων του Τίγρη αναχώρησε για τη Χάμα ώστε να ξεκινήσει άμεσα η εκκαθάριση ανάμεσα στις περιοχές που είναι ελεύθερες από τους τρομοκράτες του ISIS.

Αυτό θα έχει δύο σημαντικά αποτελέσματα σε περίπτωση επιτυχίας. Το πρώτο είναι πως θα μειωθεί σημαντικά η γραμμή του μετώπου απέναντι στο ISIS απελευθερώνοντας δυνάμεις και το δεύτερο πως οι τρομοκράτες της οργάνωσης δε θα έχουν πλέον τη δυνατότητα με γρήγορες επιθέσεις φθοράς να προβληματίζουν στα μετόπισθεν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail