Ραγδαίες εξελίξεις - Κερδίζει ξανά τα πετρέλαια της Ράκκα ο Ασαντ κι αφήνει τις ΗΠΑ με την άμμο στο χέρι

Στρατής Μαζίδης

Ανακτώντας εκ νέου τον έλεγχο στις σημαντικές πλουτοπαραγωγικές και ενεργειακές πηγές της Συρίας, ο Μπασάρ αλ Ασαντ λύνει αρκετά από τα προβλήματά του όσον αφορά την καθημερινότητα στο ελεύθερο τμήμα της χώρας αλλά και την ανεξαρτησία της.

Εκτός της ανάκτησης σειράς πηγών φυσικού αερίου στη Χομς τους τελευταίους μήνες, ο Συριακός Στρατός απελευθερώνει μεγάλο αριθμό αντίστοιχων πηγών στην επαρχία της Ράκκα παίρνοντας την μπουκιά από το στόμα των ΗΠΑ.

Σε σημερινή εξέλιξη και όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός Ikhbariyah, μια στρατιωτική πηγή δήλωσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο των κοιτασμάτων πετρελαίου σε Wahab, al-Fahd, Dbaysan, al-Qseer, Abu al-Qatat και Abu Qatash ενώ απελευθέρωσσαν διάφορα άλλα χωριά στην ερημική περιοχή που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της πόλης της Ράκκα.

Αντίθετα οι Αμερικάνοι κερδίζουν δια των Κούρδων μια καθαρά αραβική πόλη, τη Ράκκα και θα έχει ενδιαφέρον το τι θα την κάνουν δίχως τις ενεργειακές πηγές.

Οι Δυνάμεις του Τίγρη κινούνται από το βορρά προς το νότο όπου αναμένεται να συναντηθούν με την 5η Λεγεώνα στα πλαίσια της επιχείρησης του σπασίματος της πολιορκίας του Ντέιρ Εζόρ.

Με την απελευθέρωση του πετρελαϊκού πεδίου του Al-Fahd, ο Συριακός Αραβικός Στρατός απελευθέρωσε σήμερα τουλάχιστον πενήντα πετρελαιοπηγές αυτήν την εβδομάδα.

Ακολουθούν φωτογραφίες του Ivan Sidorenko από το twitter σήμερα από τη Ράκκα.









Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail