Μια εβδομάδα σκέτο όνειρο

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Ομορφη ήταν αυτή η εβδομάδα γίναμε σοφότεροι σε πολλά και τι δεν μάθαμε!

Είδαμε συνέντευξη προσφάτως αποφυλακισθέντος πολιτικού που λίγο πολύ μας ενημέρωσε οτι ήταν θύμα σκευωρίας πολιτικών αντιπάλων. Τώρα τι σόι σκευωρία ήταν αυτή που η σύζυγός του αγόραζε κρόσσια καναπέδων, όπως είχαμε πληροφορηθεί απο τα ΜΜΕ, που κόστιζαν ακριβώς όσο είχα πάρει το μεταχειρισμένο μου αυτοκίνητο δεν μπορώ να καταλάβω.

Ο καλός δημοσιογράφος όμως απέφυγε να τον ρωτήσει τέτοιες επικίνδυνες ερωτήσεις. Οπως επίσης δε μάθαμε τι απέγινε με τους κορέους που του έπιναν το αίμα απο τις σάπιες φλέβες του και τα πόδια του πυορραγούσαν όπως μας ενημέρωνε πριν λίγους μήνες άλλος έγκριτος δημοσιογράφος.

Είδαμε δικαστήριο να αθωώνει κατηγορούμενο με ψήφους 3-2 και αντί για ισόβια να τον αφήνει ελεύθερο. Δεν θα αναφερθώ ούτε στον συγκεκριμένο κατηγορούμενο , ούτε θα κρίνω την απόφαση του δικαστηρίου. Θα πώ μόνο τούτο, μου κάνει εντύπωση η ευκολία που ο ισοβιτης μπορεί να γίνει αθώος και το ανάποδο και να μην τρέχει τίποτα, στοιχεία να αγνοοούνται ως κατασκευασμένα, αλλά να μη γίνεται ΕΔΕ και ερευνα για το αν και ποιος τα κατασκεύασε.

Αυτό που ένας λογικός άνθρωπος θα σκεφτόταν, είναι απο τη μια την ευκολία που σήμερα κάποιος γίνεται απο αθώος ένοχος και το ανάποδο και απο την άλλη την ατιμωρησία αυτών που κατασκευάζουν ενόχους ή αθώους ανάλογα με το τί συμφέρει κάθε φορά.

Η CETA και η FETA. Μπήκε ο Καναδάς στη συμφωνία και πλέον οι Ευρωπαίοι και οι Έλληνες θα καταναλώνουν άφοβα καναδέζικη φέτα, που φυσικά ως φέτα δεν έχει ΠΟΠ. Και όπως μας ενημέρωνε το Βήμα πριν λίγους μήνες, οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν υπέρ της CETA στα πλαίσια της πειθαρχίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενώ οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την καταψήφισαν, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνησή τους συμμετείχε στην προετοιμασία της. Τόσο όμορφα.

Καταναλώστε υπεύθυνα και άφοβα καναδέζικη φέτα χάρη στις άοκνες και συντονισμένες προσπάθειες κυβερνησης και αντιπολίτευσης...

Κάνουμε όμως και εξαγωγές, επιτέλους άρχισε η ανάπτυξη , παράγουμε και εξάγουμε κουκουλοφόρους μπαχαλάκηδες που σπάνε και πλιατσικολογούν περιουσίες ιδιωτών ως δήθεν απάντηση στα σχέδια των G20. Οι φωτογραφίες δεν είναι απο το κέντρο της Αθήνας, είναι απο το Αμβούργο και φαίνεται καθαρά ο πολιτισμός των "διαδηλωτών" και οι στόχοι τους.

Βέβαια η Μέρκελ επέλεξε να μην ξεφτιλιστεί κάνοντας μια ανάλογη της αλήστου μνήμης δήλωση "Θα κατεβάσω τις κουκούλες απο τα καθάρματα". Προφανώς σε κάθε μορφή αντίδρασης υπάρχουν οι γνωστοί χρήσιμοι μπαχαλάκηδες για να την διαλύσουν και να την αμαυρώσουν. Πως θα σας φαινόταν μια ειρηνική διαδήλωση χιλιάδων ή εκατομμυρίων ανθρώπων σε κάθε μέρος που συνεδριάζει η G20 ή κάθε άλλος οργανισμός ή επιτροπή που διαφεντεύει με άθλιο τρόπο τις τύχες εκατομμυρίων ανθρώπων; Πως θα δικαιολογούσαν τη χρήση βίας των μηχανισμών καταστολής;


Κάποιοι όμως ήδη πήραν θέσεις, απαντώντας μου σε φωτογραφίες που ανέβασα ως "παράπλευρες απώλειες" ακριβώς με την ίδια λογική που πριν απο λίγα χρόνια θεωρούσαν οι Αμερικάνοι ως "παράπλευρες απώλειες" στην Amiriyah το θάνατο 408 γυναικοπαίδων με μια έξυπνη βόμβα σε ένα καταφύγιο.

Υπέροχη αυτή η εβδομάδα, τελικά, δε νομίζετε;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail