Πόσα κέρδισε η Γερμανία από την ελληνική κρίση

φωτο από rarehistoricalphotos.com
Της Μελίνας Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Όπως γράφει η αγγλική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Ηandelsblatt η Γερμανία κέρδισε πάνω από ένα 1.34 δις ευρώ από τα λεφτά που δόθηκαν στην Ελλάδα.

Το γερμανικό υπουργείο οικονομικών επιβεβαίωσε το νούμερο απαντώντας σε ερώτηση των Πρασίνων.

Δηλαδή τα δάνεια και τα ομολόγα που αγοράστηκαν σε υποστήριξη της Ελλάδας απέφεραν κέρδη 1.34 δις. 

Και τώρα ας αυτομαστιγωθούμε για το πόσο τεμπέληδες ήμαστε προς Θεού. Ας μην απαιτήσουμε πραγματικό λογιστικό έλεγχο και ας ξεπουλήουμε ότι δημόσια περιουσία μας απέμενε.

Και μην ξεχνάμε τους ιδιώτες που θα αναλάβουν βασικές λειτουργίες του κράτους με μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα τους φθηνούς εργαζόμενους αφού θα τους πληρώνουν οι φορολογούμενοι, ανασφαλείς και φθηνοί εργαζόμενοι και οι ίδιοι. Όμως το θέμα δεν είναι να έχουν όλοι δικαιώματα αλλά να είναι όλοι ανασφαλείς και φθηνοί προς όφελος των νεοφιλελεύθερων και των νταβατζήδων που στηρίζουν γιατί η εξασφάλιση μεριδίου από το κράτος για την εκμετάλλευση της εξαθλίωσης δεν είναι ιδιωτική δημιουργία, είναι κρατικοδίαιτος παρασιτισμός.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail