Έξω φρενών ο Κοτζιάς με το Γερμανό υφΥΠΕΞ για τα Σκόπια: Να προσέχει πιο πολύ και να σέβεται την Ιστορία

φωτο από ΥΠΕΞ
Freepen.gr - Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών για το Γερμανό υφυπουργό Εξωτειρκών Μίχαελ Ρότ ο οποίος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Σκοπιανό ΥΠΕΞ Νίκολα Ντιμιτρόφ στην πρωτεύουσα του γειτονικού κρατιδίου, δήλωσε:

«Κανείς εκτός από τη Μακεδονία και την Ελλάδα δεν καταλαβαίνει την μεταξύ τους διαφορά που είναι εντελώς παράλογη" και πρόσθεσε ότι "πρέπει να αφήσουμε την ιστορία στην ιστορία και να προχωρήσουμε σε κοινό μέλλον».

Το Υπουργείο Εξωτερικών απήντησε:

«Θα καλούσαμε τον Γερμανό Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Michael Roth να είναι πιο προσεκτικός όταν επισκέπτεται χώρες των Βαλκανίων, να αποφεύγει να προσπαθεί να παραδίδει μαθήματα ιστορίας και να δείχνει τον απαιτούμενο σεβασμό στις ευαισθησίες των ευρωπαίων εταίρων του.».



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail