Ρωσία: «Το Ναυτικό μας προστατεύει τον κόσμο από την παγκόσμια κυριαρχία των ΗΠΑ»

Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr

Σε ένα έγγραφο που έχει τίτλο «Θεμελιώδη Στοιχεία της Κρατικής Ναυτικής Πολιτικής της Ρωσικής Ομοσπονδίας», το οποίο εγκρίθηκε από τον πρόεδρο της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφέρεται στην «έννοια της παγκόσμιας επίθεσης των ΗΠΑ, η οποία αποτελεί απειλή για τη διεθνή ασφάλεια και συγχρόνως για την ασφάλεια της Ρωσίας».

Το έγγραφο αναφέρει, επίσης, ότι το ρωσικό ναυτικό είναι ένα από τα σημαντικότερα και αποτελεσματικά μέσα “στρατηγικής συγκράτησης”, όπως αναφέρει το πρακτορείο ‘Tass’.

Επιπλέον, το έγγραφο ορίζει τη θαλάσσια πολιτική της Ρωσίας μέχρι το 2030 και τονίζει το ρόλο που έχουν οι ένοπλες δυνάμεις στον αγώνα για την κυριαρχία στους ωκεανούς και γενικότερα στη θάλασσα.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην «έννοια της απειλής αναπτύχθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως μια νέα απειλή για τη διεθνή ασφάλεια και συγχρόνως μια νέα πρόκληση για την στρατιωτική ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Σύμφωνα με το έγγραφο, το Ρωσικό Ναυτικό πρέπει να αποτελεί «ένα από τα πλέον αποτελεσματικά μέσα στρατηγικής συγκράτησης, ως μέρος της πρόληψης στις παγκόσμιες επιπτώσεις».

Αυτό δηλώνει τον συνεχή αγώνα ανταγωνισμού των δύο υπερδυνάμεων στο πεδίο ελέγχου των θαλασσών και των επιπτώσεων που έχουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

(rts.rs)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...