Έρχεται μεγάλη σύγκρουση - Ερντογάν: Θα εισβάλλουμε στη Συρία αν ιδρυθεί κουρδικό κράτος

G-20 Recep Tayip Erdogan twitter
Freepen.gr - Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε τη δεύτερη ημέρα της συνόδου κορυφής της G20 στο Αμβούργο το Σάββατο ότι η Αγκυρα δε θα επιτρέψει την εγκαθίδρυση κουρδικού κράτους στη βόρεια Συρία:

«Αν υπάρξει προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα λεγόμενο κουρδικό κράτος στη βόρεια Συρία, δε θα το επιτρέψουμε. Στην πραγματικότητα, στη βόρεια Συρία πραγματοποιήθηκε ήδη μια τέτοια προσπάθεια και τη σταματήσαμε. Και στο μέλλον, ομοίως, δε θα το επιτρέψουμε ποτέ»

Επί της ουσίας ο Ερντογάν απειλεί πλέον ευθέως με εισβολή στη βόρεια Συρία όπως έκανε στα τέλη του καλοκαιριού του 2016 με την επιχείρηση "Ασπίδα του Ευφράτη" εμποδίζοντας την ένωση των κουρδικών καντονιών μέσω της κατάληψης των πόλεων Τζαραμπλούς, Αζάζ και Αλ Μπαμπ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail