"ΑΝΤΙΓΟΝΙΣ" - Το νέο ελληνικό σύγχρονο καμάρι για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού

Την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του νεότευκτου Βοηθητικού Πλοίου Βάσεως (ΒΒ) «ΑΝΤΙΓΟΝΙΣ», στις εγκαταστάσεις του Ναυπηγείου «ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ», στη Σαλαμίνα, το δεύτερο επί συνόλου τεσσάρων ομοίου τύπου πλοίων.

Ανάδοχος του πλοίου ήταν η Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Ισιδώρα Νάννου Παπαθανασίου. Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, καθώς και λοιποί προσκεκλημένοι.

Το νέο ΒΒ, ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής, έχει χωρητικότητα μεταφοράς 150 ατόμων, διαθέτει δύο κυρίες μηχανές και σύγχρονο ναυτιλιακό εξοπλισμό.

Βασική αποστολή του πλοίου είναι η μεταφορά του προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού στα πλοία και υπηρεσίες του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, αναβαθμίζοντας τον τρόπο μετάβασής του στην εργασία, με ασφάλεια και ταχύτητα.

Οι φωτογραφίες είναι από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail