Κατσάδιασαν οι ΗΠΑ την Τουρκία για την αποκάλυψη των βάσεών τους στη Συρία - Να δούμε πως θα το πληρώσει η Αγκυρα

Freepen.gr - Σημειώναμε το πρωί την είδηση ότι επικρατεί αναβρασμός στο Πεντάγωνο των ΗΠΑ μετά το ρεπορτάζ του τουρκικού πρακτορείου "Ανατολή" με το οποίο δίνονταν κυριολεκτικά οι βάσεις των ΗΠΑ στη Συρία, στο τμήμα που ελέγχουν οι Κούρδοι.

Το Πεντάγωνο δεν αμφισβήτησε τα στοιχεία του "Ανατολή" ωστόσο ο εκπρόσωπός του, Eric Pahon δήλωσε:

"Η απελευθέρωση ευαίσθητων στρατιωτικών πληροφοριών εκθέτει τις δυνάμεις του Συνασπισμού σε περιττό κίνδυνο και έχει τη δυνατότητα να διαταράξει τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις για την καταπολέμηση του ISIS"

και συμπλήρωσε:

"Ενώ δεν μπορούμε να επαληθεύσουμε ανεξάρτητα τις πηγές που συνέβαλαν σε αυτό το δημοσίευμα, θα ανησυχούσαμε πολύ αν οι αξιωματούχοι ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ θα έθεταν σε κίνδυνο τις δυνάμεις μας απελευθερώνοντας ευαίσθητες πληροφορίες".

Πρόσθεσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν τις ανησυχίες τους στην Τουρκία.

"Δεν αποκαλύπτουμε τις τοποθεσίες των δυνάμεων του συνασπισμού που λειτουργούν στη Συρία για να νικήσουν το ISIS", ανέφερε ο Pahon.

Τέλος σχολίασε ότι:

"Το ISIS είναι η μεγαλύτερη απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα και είναι κρίσιμο το γεγονός ότι όλα τα μέρη που λειτουργούν στη Συρία παραμένουν επικεντρωμένα σε αυτό που είναι σημαντικότερο - στην εκμηδένιση του ISIS".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail