Καρκίνος προστάτη: Πόσα αυγά την εβδομάδα αυξάνουν τον κίνδυνο

Αναδημοσίευση από: onmed.gr

Οι άνδρες που καταναλώνουν πολλά αυγά διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν μεταστατικό καρκίνο του προστάτη.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο ανέλυσαν διατροφικά στοιχεία από 26.607 μεσήλικες άντρες, τους οποίους παρακολουθούσαν επί 14 χρόνια.

Κανένας από τους άντρες αυτούς δεν έπασχε από καρκίνο του προστάτη κατά την έναρξη της μελέτης.

Με το πέρασμα του χρόνου, 3.127 άντρες ανέπτυξαν καρκίνο του προστάτη, οι 199 από τους οποίους παρουσίασαν μεταστάσεις και έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο.

Αναλύοντας όλα τα στοιχεία, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι άντρες οι οποίοι τρώνε 2,5 ή περισσότερα αυγά την εβδομάδα διατρέχουν κατά 81% περισσότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους από καρκίνο του προστάτη σε σύγκριση με όσους τρώνε κατά μέσον όρο λιγότερο από 0,5 αυγό την εβδομάδα.

Η μελέτη τους παρείχε επίσης ενδείξεις πως η κατανάλωση πουλερικών και επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος έπειτα από τη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη, μπορεί να επιταχύνει την εξέλιξή του.

Σχετικές μελέτες έχουν δείξει πως η κατανάλωση αυγών και πουλερικών με την πέτσα μπορεί να επιταχύνουν την εξέλιξη της νόσου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail