Βάλτε την Κύπρο στο ΝΑΤΟ και δημιουργήστε ισχυρό κοινό στράτευμα στο Νησί για να λυθεί το Κυπριακό

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία και όποιοι δεν το βλέπουν εθελοτυφλούν στο ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί καμία άλλη λύση πέραν της πλήρους προσάρτησης της Κύπρου (και – κυρίως – της κυπριακής ΑΟΖ) στην Τουρκία μέχρι τότε απλά παίζει καθυστερήσεις.
Γιατί η Κύπρος όμως δεν είναι στην συμμαχία του ΝΑΤΟ έχετε αναρωτηθεί ? Τι θα γινόταν άραγε εάν μπει στο ΝΑΤΟ;

Ποιος δεν την θέλει;

Από την άλλη, όποιος παρακολουθεί τα Ελληνοτουρκικά θα έχει δει ότι από την εισβολή στην Κύπρο, ξεκίνησε και η Τουρκική προκλητικότητα σε βάρος της Ελλάδας , μέχρι και σήμερα . Γιατί άραγε;

Εδώ υπάρχει μια αλήθεια που πρέπει επιτέλους να την δούμε . Η Ελλάδα φοβάται την Τουρκία και δεν βοηθάει την Κύπρο όσο πρέπει... κάτι σαν προδοσία δηλαδή ή κοροιδία
Αυτό πάντως έχει καταφέρει η Τουρκία με την προκλητικότητά της όλα αυτά τα χρόνια.

Η CIA από το 1987 σε σχέση με τη στρατιωτική ισορροπία δυνάμεων Ελλάδας - Τουρκίας , έχει προβλέψει - κάτι που αποτελεί ακόμα και σήμερα πεποίθηση των Αμερικανών - ότι η Τουρκία θα στρέψει την ζυγαριά υπέρ της ( ειδικά στο Αιγαίο ) , ότι σε περίπτωση Τουρκο- κυπριακής σύρραξης , δεν θα μπορέσει η Ελλάδα να υπερασπιστεί το Νησί ενώ ,σε περίπτωση Ελληνο-Τουρκικής σύρραξης, θα χάσουμε κάνα δύο νησιά .. όπως π.χ το Καστελόριζο .
Με άλλα λόγια η Τουρκία διατηρεί το ψυχολογικό της πλεονέκτημα σε βάρος από την εισβολή της στην Κύπρο.

Ένα άλλο σημαντικό δεδομένο προέρχεται δυστυχώς από το εσωτερικό της Κύπρου. Σημαντικό Πολιτικό κόμμα προωθεί τα Ρωσικά συμφέροντα στην Κύπρο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ΑΥΤΟ εμποδίζει την Κύπρο να "μπει" στο ΝΑΤΟ.

Ποιο ΝΑΤΟ όμως; Της Αμερικής που το χρησιμοποιεί για να περιορίσει την Ρωσία;

Ένα επίσης σημαντικό πιόνι στην σκακιέρα είναι οι εγγυήτριες δυνάμεις της Κύπρου ... μεταξύ αυτών είναι και η Τουρκία εάν δεν το γνωρίζετε. Τα συμφέροντα όμως της Αγγλίας (άλλης εγγυήτριας δύναμης) στο Νησί είναι μεγάλα και θα ισχυροποιηθούν τώρα που πλησίασε την Αμερική, βγαίνοντας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με άλλα λόγια, το Κυπριακό θα υπάρχει, όσο θα κοντράρονται τα συμφέροντα Αμερικής Και Ρωσίας πάνω στο Νησί . Από την Κύπρο άλλωστε, εποπτεύεται όλη η Μέση Ανατολή.

Τι σημαίνουν λοιπόν όλα αυτά;

Απλά, η λύση του ΚΥΠΡΙΑΚΟΎ - μια ενωμένη Κύπρο δηλαδή χωρίς στρατεύματα κατοχής και χωρίς εγγυήτριες δυνάμεις - βρίσκεται ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΌ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Για να μην σας κουράζουμε , με βάση τα ανωτέρω , πρέπει να υλοποιηθούν τρία ( 3) προαπαιτούμενα για να λυθεί προς έκπληξη όλων το Κυπριακό . Τα προαπαιτούμενα αυτά θα δημιουργήσουν μια δυναμική εξελίξεων που θα ανάγει ¨νομοτελειακά ¨ την λύση του γόρδιου δεσμού.

Απώτερος στόχος και καθοριστικό βήμα είναι, η δημιουργία αναξάρτητου στρατού στην Κύπρο , πρώτα απ όλα .

Πως όμως θα γίνει αυτό;

1ον - Το ΝΑΤΟ με την υπάρχουσα μορφή του , δεν βοηθά και δεν εξυπηρετεί τον σκοπό του. Θα πρέπει γρήγορα να μετατραπεί (ήδη γίνεται) σε ένα οργανισμό ασφαλείας για όλα του τα μέλη... ισόρροπα. Στην νέα του μορφή η Κύπρος πρέπει να συμμετάσχει οπωσδήποτε ΑΜΕΣΑ.

2ον- Να δημιουργηθεί μια μεγάλη στρατιωτική βάση στο Νησί με την συμμετοχή Ελληνο-ισραηλινών και άλλων δυνάμεων, παράλληλα όμως, η Μεγάλη Βρετανία θα πρέπει να σταματήσει την άμεση εξάρτηση των βάσεων στο νησί από την επικράτειά της δίχως να δίνει λόγο στην Ευρωπαϊκή Ένωση .

3ον-Να δημιουργηθούν κοινά Τουρκοκυπριακά στρατόπεδα στις περιοχές , Βαρωσίων νεκρής ζώνης και σε μη κατοικήσιμες περιοχές που πρόκειται να επιστραφούν
Όλες οι άλλες λύσεις θα σκοντάφτουν στο ότι η Τουρκία δεν διανοείται να αποσύρει τα στρατευμένα της από το Νησί

Αυτή είναι η πρότασή μας , κάντε την δική σας εάν συμφωνείται και προωθήστε την .

Κοινοποιείται : Νικόλαο Κοτζιά - ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Αθήνα 5-6 Ιουλίου 2017

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ
(Τομέας Γεωπολιτικής Ανάλυσης και Γεωστρατηγική)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...