Η διπλωμάτης που γνωρίζει σε βάθος το Κυπριακό

Αναδημοσίευση από: paron.gr

Επιστρέφει ύστερα από δύο χρόνια θητείας στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Εθνών η πρέσβης Αικατερίνη Μπούρα, η οποία συνέβαλε στην ανάδειξη στα ΗΕ της πολιτικής που χαράσσει ο ΥΠΕΞ κ. Ν. Κοτζιάς σε εθνικά θέματα, όπως το Κυπριακό και το Σκοπιανό, ενώ σημαντικός ήταν ο ρόλος της στη διαμεσολάβηση για την προετοιμασία παραμέτρων της διάσκεψης των ΗΕ για την εμπορία ανθρώπων.

Η κ. Αικατερίνη Μπούρα είχε επίσης υπηρετήσει στη Νέα Υόρκη το 2004 ως γενικός πρόξενος, δραστηριοποιήθηκε με τις ομογενειακές ελληνικές και κυπριακές οργανώσεις και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, όπως φαίνεται από τα δημοσιεύματα του ομογενειακού Τύπου της εποχής εκείνης.

Ένα σημαντικό κεφάλαιο στη διπλωματική της πορεία υπήρξε η θητεία της στις Βρυξέλλες, στο επιτελείο του επικεφαλής της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της ΕΕ Χαβιέ Σολάνα, στη Μονάδα Σχεδιασμού Πολιτικής της ΕΕ, με αρμοδιότητα τη σύνταξη μελετών με θέματα ΝΑ Ευρώπης, Αλβανίας, Τουρκίας και Κύπρου. Διετέλεσε επίσης πρέσβης στη Βηρυτό.

Η ζωή της δίπλα στον αείμνηστο Γιάννο Κρανιδιώτη, η θητεία της στην ελληνική πρεσβεία στη Λευκωσία και οι σπουδές της, με ειδικότητα στην οθωμανική ιστορία, αποτελούν μια ξεχωριστή περγαμηνή στη γνώση της για το Κυπριακό και την καθιστούν έναν από τους έλληνες διπλωμάτες που γνωρίζουν σε βάθος το Κυπριακό.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...