Έξαλλοι στις ΗΠΑ με την Τουρκία - Το Anadolu "έδωσε" τις θέσεις όλων των αμερικανικών βάσεων στη Συρία

Freepen.gr - Σε μια κίνηση που εξόργισε τις ΗΠΑ για προφανή λόγο, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, Anadolu Agency, διέρρευσε τις ακριβείς τοποθεσίες των αμερικανικών βάσεων στη βόρεια Συρία στις περιοχές που ελέγχονται από τους Κούρδους. 

Η κίνηση - η οποία αποκαλύπτει τις ακριβείς θέσεις των Αμερικανών στρατιωτών οδηγεί σε ένα νέο επίπεδο την αντιπαράθεση των ΗΠΑ με την Τουρκία καθώς πρόκειται για πρώτη φόρα που μέλος του ΝΑΤΟ προχωρά σε μια τέτοια ενέργεια εναντίον άλλου μέλους.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, στις αναφορές που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη στην τουρκική και αγγλική έκδοση, το Anadolu παρείχε λεπτομερείς πληροφορίες για 10 αμερικανικές βάσεις στη βόρεια Συρία, συμπεριλαμβανομένων των αριθμών στρατιωτών και χάρτη της παρουσίας των δυνάμεων των ΗΠΑ στην τουρκική έκδοση.

Χωρίς να επικαλεστεί συγκεκριμένες πηγές, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων αποκάλυψε τα δέκα αμερικανικά φυλάκια που βρίσκονται σε περιοχές που ελέγχονται από «τρομοκρατικές» κουρδικές πολιτοφυλακές στις επαρχίες Χαλεπά, Χασάκα και Ρακά.

Ενώ οι τοποθεσίες δύο βάσεων, στην περιοχή Rmeilan (στην επαρχία Hasakah) και στο χωριό Harab Isk (κοντά στο Kobani, στην επαρχία του Aleppo), είχαν ήδη δημοσιευθεί ευρέως, οι άλλες αναφέρθηκαν μόνο σε εξωτερικές αναφορές ή ήταν εντελώς άγνωστες. Το ρεπορτάζ του Anadolu παρείχε επίσης συστηματικές και λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τους αριθμούς των στρατευμάτων, τον εξοπλισμό και τις επιχειρησιακές διαδικασίες των ΗΠΑ στα φυλάκια.

Στο Πεντάγωνο επικρατεί οργή για την εξέλιξη αυτή καθώς το Anadolu αποτελεί το βασικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων και επομένως δε δρα ανεξάρτητα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail