Συμφωνία-μαμούθ Μόσχας και Βαγδάτης για ρωσικά τεθωρακισμένα Τ-90

Freepen.gr - Η Μόσχα και η Βαγδάτη έκλεισαν μια σημαντική συμφωνία για να παραδώσουν στον ιρακινό στρατό μια "μεγάλη παρτίδα" προηγμένων ρωσικών τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης T-90, δήλωσε αξιωματούχος του Κρεμλίνου. 

Τα Τ-90 θα συμπληρώσουν τα κενά που δημιουργήθηκαν με τα M1A1 Abrams που υπέστησαν ζημιές από τον πόλεμο σε βάρος του ISIS.

"Μια σημαντική σύμβαση για μια μεγάλη παρτίδα" αρμάτων μάχης Τ-90 έχει υπογραφεί μεταξύ της Βαγδάτης και του ρωσικού κατασκευαστή Uralvagonzavod" δήλωσε στην εφημερίδα Izvestiya, ο Vladimir Kozhin, βοηθός του Ρώσου προέδρου για την στρατιωτική-τεχνική συνεργασία.

Ο αξιωματούχος της αμυντικής βιομηχανίας αρνήθηκε να αποκαλύψει το τίμημα της συμφωνίας, αλλά δήλωσε ότι «ο αριθμός των τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης είναι σημαντικός». 

Το υπουργείο Άμυνας του Ιράκ επιβεβαίωσε επίσης την αγορά των ρωσικών Τ-90, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Νωρίτερα, ο κατασκευαστής Uralvagonzavod ανέφερε ότι θα παραδώσει στο Ιράκ 73 T-90S και T-90SK κατά το τρέχον έτος.

Το Τ-90 φημίζεται για τη δύναμη πυρός του, την αυξημένη προστασία και την κινητικότητά του, ενώ φέρει όπλο 2Α46Μ 125mm, το οποίο έχει μεγάλες δυνατότητες.

Το προηγμένο άρμα μάχης διαθέτει επίσης εξελιγμένη θωράκιση, διασφαλίζοντας την πλήρη προστασία του πληρώματος και των κρίσιμων συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των εκρηκτικών αντιδραστικών πανοπλιών και των ενεργών υπερύθρων παρεμποδιστών για την υπεράσπιση του T-90 από εισερχόμενες ρουκέτες, αντιαρματικά και άλλα βλήματα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail