Γεωδυναμικό Ινστιτούτο: Ο σεισμός στην Κω ήταν τελικά 6,6 Ρίχτερ!

Αναθεωρήθηκε προς τα άνω το μέγεθος του σεισμού που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής ταρακουνώντας τόσο την Κω όσο και την Αλικαρνασσό σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. 

Το αναθεωρημένο μέγεθος του σεισμού είναι 6,6 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.

Η ανακοίνωση που υπογράφει ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ακης Τσελέντης αναφέρει:

«Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα στη 1.31 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση, με αναθεωρημένο μέγεθος 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προερχόταν από απόσταση 345χλμ ΑΝΑ της Αθήνας.

»Επίκεντρο της δόνησης: Θαλάσσιο χώρο 20χλμ ΒΑ της Κω. Από εκείνη την ώρα και μέχρι τις 11.00 ώρα Ελλάδος έχουν σημειωθεί δέκα (10) σεισμικές δονήσεις με μέγεθος πάνω από 4,0 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ»
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail