Η έξοδος της Ελλάδος στις αγορές με επιτόκια 4,5% είναι πολιτική και οικονομική ανοησία

Αναδημοσίευση από: bankingnews.gr

Η έξοδος της Ελλάδος όμως στην ουσία σε αυτή την φάση δεν είναι τίποτε άλλο από πολιτική και οικονομική καθώς και επενδυτική ανοησία - Γιατί;
Η έξοδος της Ελλάδος στις αγορές εκ πρώτης όψεως θα αποτελούσε ένα καλό νέο.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί ένα μεγάλο θετικό βήμα προς τα εμπρός.
Έξοδος στις αγορές σημαίνει την αρχή τους τέλους της κρίσης, σημαίνει οικονομική αυτοτέλεια, σημαίνει λιγότερη εξάρτηση από τα μνημόνια.
Οπότε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να επιβραβευτεί για την προσπάθεια της να βγει να δανειστεί από τις αγορές.
Αναλύοντας το όλο ζήτημα στην ουσία του η έξοδος της Ελλάδος στις αγορές σε αυτή την φάση δεν είναι τίποτε άλλο από πολιτική και οικονομική καθώς και επενδυτική ανοησία.

Γιατί;

1)Όλες οι χώρες που δανείστηκαν μετά από μνημόνια π.χ. Πορτογαλία, Ιρλανδία και Κύπρος είχαν σταματήσει να οικονομική εξάρτηση τους από τα προγράμματα στήριξης.
Δηλαδή δεν χρειάζονταν κεφάλαια από τα μνημόνια, οπότε έχοντας κλείσει το κεφάλαιο της οικονομικής εξάρτησης μπορούσαν να επιδιώξουν την οικονομική απεξάρτηση.

2)Η Ελλάδα την ίδια στιγμή που πήρε μια δόση 8,5 δισεκ. με 0,89% την ίδια στιγμή σχεδιάζει να αντλήσει από τις αγορές για 5 χρόνια 3 δισεκ. με επιτόκιο 4,5%.
Τι λογική υπάρχει σε αυτό τον σχεδιασμό.
Καμία.
Η Ελλάδα δεν έχει επιτύχει οικονομική απεξάρτηση ακόμη από τα μνημόνια

3)Όταν οι δανειστές έδωσαν το πράσινο φως στην Πορτογαλία, Ιρλανδία και Κύπρο να δανειστεί από τις αγορές το έπραξαν γιατί είχαν διαπιστώσει συνέπεια από τις κυβερνήσεις των χωρών αυτών.
Στην Ελλάδα προσεχώς θα ξεκινήσει η 3η αξιολόγηση και θα απαιτηθούν νέες μεταρρυθμίσεις.
Εάν η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές και αντλεί κεφάλαια πως θα ασκήσουν πίεση οι ευρωπαίοι στην Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις;
Από τις δόσεις;
Αφού η Ελλάδα θα αντλεί κεφάλαια από τις αγορές και δεν θα χρειάζεται τις δόσεις...

4)Η Ελλάδα χρειάζεται μια ECCL μια νέα πιστωτική γραμμή μετά το 2018 ώστε να διαθέτει ένα μηχανισμό εγγύησης των μελλοντικών εκδόσεων.
Αφού η Ελλάδα δεν θα πάρει QE τουλάχιστον η ECCL θα λειτουργήσει ως μηχανισμός ωραιοποίησης των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων.

5)Όλες οι χώρες που έχουν δανειστεί από τις αγορές και είχαν μνημόνια είναι investment grade.
Κοινώς είχαν βαθμολογία ΒΒΒ- και υψηλότερη.
Η βαθμολογία της Ελλάδος με όρους Standard and Poor’s είναι Β- που σημαίνει 6 βαθμίδες μακριά από τον επενδυτικό βαθμό.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...