Καταιγιστικές εξελίξεις στη Συρία - Με νέα θυελλώδη προέλαση οι Τίγρεις βρίσκονται 40χλμ από το Deir Ezzor

Στρατής Μαζίδης

Στρατιωτικές πηγές του αραβικού almasdarnews αναφέρουν ότι οι δυνάμεις "Τίγρης" του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) βρίσκονται πλέον σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την πολιορκούμενη πόλη του Deir Ezzor.

Να θυμίσουμε ότι το ίδιο αραβικό μέσο μετέδωσε έγκαιρα και επιβεβαιώθηκε ως προς την προέλαση των ίδιων επίλεκτων δυνάμεων έξω από τη Ράκκα κόβοντας έτσι το δρόμο στους Κούρδους να κινηθούν προς το νότο.

Οι επιχειρήσεις του Τίγρη διεξάγονται τις τελευταίες ημέρες με μεγάλη μυστικότητα ως προς την αποτελεσματικότά τους για πολλούς πολιτικούς και στρατιωτικούς λόγους.

Επισήμως, ανακοινώθηκαν η απελευθέρωση της πόλης του Al-Dakhelah (στη δυτική όχθη του ποταμού Ευφράτη), καθώς και του πετρελαιοπηγείου B'ir al-Sabkhawi και του αγωγού φυσικού αερίου al-Sabkhawi στη νοτιοανατολική Ράκκα.

Ωστόσο τις τελευταίες ώρες ο Τίγρης προχώρησε άλλα 22 χλμ φτάνοντας στην πόλη Shayma - 40 χιλιόμετρα βόρεια του Deir Ezzor.

Ο διοικητής αποδίδει τη σημερινή μεγάλη πρόοδο σε μια γενική κατάρρευση των γραμμών άμυνας του ISIS στην περιοχή.

Ο στρατηγός Σουχεΐλ αλ Χασάν, επικεφαλής των δυνάμεων του Τίγρη πρόσθεσε ότι ο Συριακός Στρατός θα συναντήσει πλέον μεγαλύτερες αντιστάσεις στο δρόμο για το Deir Ezzor εκτιμώντας ότι θα φτάσουν στα περίχωρα της πόλης μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Εν πάση περιπτώσει, η πρόοδος των δυνάμεων του Τίγρη τις τελευταίες ημέρες αποτελεί μεγάλη έκπληξη για τους αναλυτές του συριακού στρατού καθώς επίσης του φιλικά προσκείμενους στη Δαμασκό καθώς πολλοί έβλεπαν χρονικά τις χερσαίες δυνάμεις να έφταναν στο Deir Ezzor .μέχρι το τέλος του φθινοπώρου 2017
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail