Πάλι κανείς δε φταίει - Απλά πράγματα από τοπικούς άρχοντες στην άκρη της Γερμανίας πριν 30 χρόνια


του Μιχάλη Χαιρετάκη

Στο χωριό που μένουμε, στην άκρη της Γερμανίας, κάπου 20 με 30 χρόνια πριν, οι τοπικοί άρχοντες αντί να φτιάχνουν κυλιόμενες σκάλες, όπως στη Λαμία, ή πλατείες και να τις ξηλώνουν μετά, αποφάσισαν να περάσουν καλώδια για την τηλεόραση με μια κεντρική κεραία καταργώντας τις αντιαισθητικές εξωτερικές κεραίες που υπήρχαν μέχρι τότε.

Ινστιτούτα της Φλωρεντίας δεν υπήρχαν φαίνεται εδώ, για να αποφανθούν για τον μέγιστο αριθμό καναλιών και έτσι υπάρχουν πολλά κανάλια που εκπέμπουν για να διαλέξει ο κάθε τηλεθεατής.

Ηρθε λοιπόν η Vodafone εδώ και χρησιμοποιώντας το υπάρχον δίκτυο της τηλεόρασης του χωριού, προσφέρει καλωδιακό γρήγορο ίντερνετ σε προσιτές τιμές , ανάλογες του vdsl της Ελλάδας, ταχύτητες 10 φορές επάνω απο τις ελληνικές, 500 mbps ενώ σε πολλές περιοχές ακόμα του νομού Αττικής δυνατότητα vdsl δεν υπάρχει, οπότε ψωνίζεις το μέχρι 24Mbps με τις γνωστές σε όλους πραγματικές ταχύτητες που είναι για γέλια και για κλάματα.

Θα μου πεις είσαι στη Γερμανία,κάνε μια βόλτα και παραδίπλα. Κάνω τη βόλτα μου λοιπόν και βλέπω οτι στην Τσεχία για παράδειγμα η vodafone δίνει LTE 4G στο 99 % και με 500 κορώνες τσέχικες (καλά αυτοί δεν άκουσαν οτι έξω απο το ευρώ είναι η καταστροφή και επιμένουν στο δικό τους νόμισμα;) περίπου 20 ευρώ δηλαδή το μήνα έχεις απεριόριστο 4g ιντερνετ, εκτός αν είσαι σε κάποια πόλη οπου με τα ίδια χρήματα έχεις 100mbps ιντερνετ, που μπορεί να φτάσει μέχρι τα 300mbps άνάλογα με το ποσό που θέλεις να πληρώσεις.



Ανάλογες οι ταχύτητες και στις άλλες χώρες.

Γιατί δεν έγινε αυτό στην Ελλάδα και χάσαμε μια δεκαετία τουλάχιστον;

Ρωτήστε τους υπουργούς μεταφορών και τηλεπικοινωνιών ή δικτύων, που είχαν άλλες προτεραιότητες.

Ρωτήστε τους Δημάρχους και Κοινοτάρχες που είχαν επίσης άλλες προτεραιότητες.

Ρωτήστε αυτούς που νομοθέτησαν και νομοθετούν και αφήνουν στο απυρόβλητο όλους αυτούς που πλούτισαν σε βάρος της χώρας.

Ρωτήστε τους δικαστές που δεν καταγγέλουν τους νόμους παρωδίες που επιτρέπουν σε μιζαδόρους, καταχραστές και επίορκους να μένουν ελεύθεροι.

Και αν ρωτάτε που πήγαν τόσα χρήματα τόσα χρόνια, ψάξτε τις αποθήκες με τον άχρηστο εξοπλισμό σε τηλεπικοινωνίες και συγκοινωνίες, χιλιάδες χαμένα βαγόνια του ΟΣΕ, ακατάλληλες ηλεκτράμαξες, άχρηστες αγορές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και κάποιους φουσκωμένους λογαριασμούς σε offshore.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail