Δέος από τη νέα δοκιμή διηπειρωτικού πυραύλου στη Βόρεια Κορέα - Έφτασε σε ύψος 3.000 χλμ διανύοντας 1.000 χλμ

Freepen.gr - Δέος προκαλεί η νέα πυραυλική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα. Ο διηπειρωτικός πύραυλος έφτασε σε ύψος 3.000 χλμ και κάλυψε μια απόσταση 1.000 χλμ πριν πέσει στη θάλασσα της Ιαπωνίας στο Χοκάιντο όπως ανακοίνωσε το ιαπωνικό υπουργείο Αμυνας. Η πτήση διήρκεσε περίπου 45 λεπτά.

Η εκτόξευση έγινε από το Mup'yong-ni  στην επαρχία Jagang στα βόρεια της χώρας στις 23:41 τοπική ώρα.
Την εκτόξευση επιβεβαίωσε και το Αμερικανικό Πεντάγωνο ενώ ο Ιάπωνας πρωθυπουργός συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια δήλωσε:

«Η απειλή για την ασφάλεια της Ιαπωνίας είναι σοβαρή και πραγματική. Όσο η Βόρεια Κορέα συνεχίζει να προχωρά σε τέτοιες προκλητικές ενέργειες, δεν μπορεί να αποφευχθεί η συνέχιση της στενής επαφής με τη διεθνή κοινότητα ξεκινώντας με τις ΗΠΑ, τη Νότια Κορέα, την Κίνα και τη Ρωσία — και η κλιμάκωση της πίεσης».

Αμερικανοί αξιωματούχοι κάνουν λόγο για δοκιμή διηπειρωτικού πυραύλου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail